HAOS U BEOGRADSKOJ ŠKOLI! Čak 20 učenika i nastavnika zaraženo koronom nakon ekskurzije, roditelji besni, direktor škole: „Propao bi im novac da NISU SAD OTIŠLI“

Spread the love

Učenici trećeg i četvrtog razreda Osnovne škole “Milan Rakić” na Novom Beogradu, njih najmanje 18, zaraženi su koronom nakon povratka sa rekreativne nastave na Divčibarima, na koji su otišli neposredno pred početak škole. Zaražene su i dve učiteljice.

Rekreativna nastava održana je od 22. do 29. avgusta, a samo dan nakon povratka đacima je potvrđen virus u kovid ambulanti u Bloku 44, prenosi Telegraf.

– Mnogo je zaraženih. Sadašnji bilans je 43 zaraženih i tri učiteljice. Deca su se vratila u nedelju uveče, a već u ponedeljak je bio haos ispred kovid ambulante u Bloku 44. Testirani su i pozitivni su, a imaju svega devet i 10 godina – priča jedan od roditelja za Telegraf.rs.

Direktor škole Duško Vitomirović potvrdio je za naš portal da su se deca vratila zaražena sa Divčibara, ali tvrdi da je broj zaraženih manji, odnosno 18 učenika i dve učiteljice. Na pitanje čemu rekreativna nastava pred sam početak škole i u vreme kada virus bukti, Vitomirović odgovara:

– Propao bi im novac da nisu sada otišli. Na tu rekreativnu je trebalo da idu još prošle godine ali je zbog korone sve stopirano. Roditelji su mogli da odbiju, ali nisu. Savet roditelja je prihvatio da se ide na rekreativnu, deca su pregledana u Domu zdravlja pre puta i jedan lekar je išao sa njima –kaže Vitomirović.

On ističe da su sva zaražena deca dobro, uglavnom bez simptoma, a da su zaražene učiteljice prošle asimptomatski.

– Svi su dobro. Učiteljice sede kod kuće i nemaju nikakve simptome. Škola radi normalno jer su deca koja su zaražena u izolaciji do srede i sa njima niko drugi nije bio u kontaktu – navodi direktor.

Roditelji su, sa druge strane, besni što su deca u ovakvoj situaciji poslata na rekreativnu.

– Sramotno je što novac nisu hteli da vrate nego su ih odveli usred epidemije i vratili nam zaraženu decu – kaže jedna majka.

Izvor:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *