PLANIRATE ZAMENU STOLARIJE? Poslušajte OVE SAVETE, bićete nam posle zahvalni

Spread the love

Iako je PVC stolarija najjeftinija od svih drugih modela ukupna cena zamene PVC vrata i PVC prozora bude visoka i iznosi i po nekoliko hiljada evra. Mnogi zato pokušavaju da pronađu jeftiniju alternativu u polovnoj PVC stolariji. Koliko je to dobra opcija i zašto je bolji izbor da se plati više, ali da se kupi nova stolarija?

Odgovori slede u daljem nastavku teksta.

Starost polovne PVC stolarije nije jasno definisana

Prvi i veliki problem kod kupovine polovnih PVC vrata i PVC prozora je to što niste sigurni koliko je stara stolarija. Prodavci je najčešće uvoze iz inostranstva i tvrde da nije korišćena duže od 5 godina, ali u praksi ona izgleda isto i nakon 20 godina upotrebe.

Što je korišćena duže godina to je rizik da je oštećena znatno veći. Osim toga, stariji modeli PVC stolarije su se proizvodili od tanjih profila, a to ne možete da znate prostim gledanjem stolarije.

Danas su najmoderniji osmokomorni profili koji daju visok nivo energetske efikasnosti i bolji učinak nego prve proizveden varijante kada su profili bili od 4 i 5 komora.14.1M699Expert-Advice on Finding Happiness When You’re Feeling Lonely

Pored kvaliteta stolarije u odnosu na kvalitet ramova, vrlo je bitno i odakle je uvezena polovna stolarija. Nemački modeli su kvalitetniji od Turskih ili Kineskih. Ni to ne možete da proverite, a svaki prodavac će tvrditi da su PVC vrata i PVC prozori upravo dovezeni iz Nemačke.

Nova PVC vrata i PVC prozori – siguran kvalitet

Na polovnu stolariju ne postoji garancija ili je jako kratka, a može se dogoditi da je oštećena i da se to ne vidi sve dok se ne postavi u prostor.

Ramovi mogu biti oštećeni, a mnogi problemi nisu uočljivi ili i ne mogu da se poprave. Majstori predlažu da se put-penom popune problemi u samom ramu, ali postoje i situacije kada popravka jednostavno nije moguća. Oštećuju se vrlo često pri skidanju što je i najčešći uzrok pucanja, ali nije i jedini. Niko neće vratiti uložen novac, a vi ste ostali bez PVC vrata i PVC prozora.

Pored problema sa ramom gotovo sigurno vas čeka zamena kedera, opruga, brava… iako ulaganje nije veliko reč je o potrošnom materijalu koji ne bi menjali da je stolarija nova.

PVC prozori i vrata koji su polovni mogu imati problema i sa staklom ako je u prošlosti nestručno menjano. Može se dogoditi i da ispadne što je potencijalno vrlo opasno.

Dakle, polovna PVC vrata i PVC prozori ne nose probleme zbog svoje starosti, već mogu postojati oštećenja koja nisu vidljiva i da se ne mogu popraviti. To dovodi do upuštanja hladnog vazduha u prostor, vlage, lošeg dihtovanja… sve u svemu stolarije koja je lošija od one koju ste skinuli.

Osim svih prednosti, nova stolarija PVC vrata i PVC prozori mogu da se kupe pod povoljnijim uslovima, uz pomoć kredita za energetsku efikasnost čime će finansiranje biti dosta lakše.

Pošto nova stolarija ne traži nikakva ulaganja, ima garanciju i dihtuje perfektno, sama će sebe isplatiti tokom nekoliko godina upotrebe. Zato bi trebalo da odustanete od polovnih, jeftinijih alternativa jer na kraju ceh može biti jako visok.

Izvor Dnevno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *