POSLE VRELOG LETA, DOLAZI NAM JOŠ HLADNIJA ZIMA? Sa letom smo završili, meteorolog otkrio kakvi će dani biti početkom septembra!

Evo šta nas čeka narednih dana

Jutra postaju sve hladnija i hladnija, pogotovo kada su vedra. U Vojvodini je bilo 10-ak stepeni, neka jesena temperatura. Sa letom smo završili, ali nismo ušli u pravu jesen – kazao je meteorolog Nedeljko Todorović.

– Posle više od dva meseca vrelog vetra, završili smo sa toplim delom leta. Prvih dana septembra imaćemo ne vrućinu, već prijatno umereno toplo vreme, u većini dana sunčano. Posle 7, 8. septembra sledi dalji porast temperature, maksimalne temperature oko 27 do 30 stepeni. I pored tih visokih temperatura, jutra će biti sveža, počinje magla da se javlja u jutarnjim satima. Korak po korak, vežbamo za ulazak u jesen – dodao je on.

Vremenska prognoza za naredne dane

Govoreći o kiši, vremenska prognoza u narednih 10 do 15 dana ne donosi ozbiljne padavine.

– Za pravu obnovu zemljišta potrebno je još kiše. Biće manjih padavina, tek možemo veće da očekujemo krajem septembra, početkom oktobra – kazao je Todorović.

Postoji rezon da posle toplog leta nastupi hladna zima, ali koliko će ona biti hladna, ovaj meteorolog ističe da je to još uvek nemoguće reći.

Izvor Srbijadanas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link