KRAGUJEVAC: Automehaničar koji „nema veze s politikom“ ipak ima FOTO

Spread the love

Zoran Medović (34), automehaničar iz Kragujevca, tvrdi da ga je policija maltretirala jer se tereti da je bacio farbu na Vučićev bilbord. Policija demantuje.

Foto: Demokratska stranka Kragujevac/Fejsbuk

Foto: Demokratska stranka Kragujevac/Fejsbuk

Medović je takođe za pojedine beogradske medije izjavio i da on nema nikakve veze ni s jednom političkom partijom u Srbiji, iako postoje fotografije koje osporavaju njegovu tvrdnju.

Medović je za list „Danas“ rekao da ga je policija iz Topole pozvala na razgovor 20. avgusta i da su ga držali sedam sati, pri tom šikanirali i šamarali tražeći od njega da da prizna da je po nagovoru Dragana Jovanovića, bivšeg predsednika Opštine Topola, izvršilac i saučesnik bacanja farbe na bilbord ispred Opštinskog odbora SNS-a na kome se nalazi fotografija predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Medović sve negira i tvrdi da je iz Kragujevca i da nikada nije upoznao Jovanovića, a kamoli izvršavao neke njegove instrukcije. Takođe je ispričao i da je na saslušanju u policiji rekao „da se nikada u životu nije bavio politikom, i da mu nikada ni jedna stranka, partija ili lider nisu pomogli u životu“.

Međutim, postoje fotografije Medovića i opozicionih političara koji negiraju te njegove tvrdnje.

Foto: Demokratska stranka Kragujevac/Fejsbuk

Medović tvrdi i da mu je pozlilo tokom sedmočasovnog saslušavanja i maltretiranja, kao i da je tražio da se pozove Hitna pomoć, kao i posle četiri sata provedenih u policiji da kontaktira advokata. Kaže i da su mu je sve to odbijeno.

S druge strane, Policijska uprava u Kragujevcu u svom saopštenju za medije ističe da su aposlutno netačni svi navodi Zorana Medovića koji su se pojavili u medijma.

Po njima policija ga nije lišila slobode, već je on u skladu sa zakonom o policiji, dao izjavu u svojstvu građanina jer su u vozilu koje pripada njegovoj firmi nađeni tragovi krivičnog dela.

Naime, policija je kao počinioca krivičnog dela oštećenje tuđe stvari identifikovala sedamnaestogodišnjaka iz Kragujevca koji se sumnjiči da je tokom noći 20. avgusta u Topoli farbom oštetio jedan bilbord u tom mestu.

Oni kažu da je Zoran Medović na poziv pripadnika Policijske stanice u Topoli pozvan tog jutra kako bi preuzeo automobil „Fiat doblo”, vlasništvo njegove firme, a koji je policija u toku noći našla na putu prema Kragujevcu.

U međuvremenu, pregledom vozila, policija je u njemu pronašla kesu i rukavice sa tragovima farbe iste boje kojom je oštećen bilbord u Topoli kao i novčanik sa dokumentima Zorana Medovića i mobilni telefon za koji je utvrđeno da pripada maloletnom licu osumnjičenom za pomenuto krivično delo, a koji je radno angažovan u Medovićevoj firmi.

Medović je, po saopštenju policije, po vozilo svoje firme u Policijsku stanicu došao u jutarnjim satima i morao je da sačeka završetak kriminalističko-tehničkog pregleda vozila, što je redovna procedura u ovakvim situacijama, dakle nije bio lišen slobode kao što tvrdi a nisu mu bili oduzeti automobil, novčanik, novac i lična dokumenta, kako navodi, već su oni bili deo uobičajene policijske obrade vozila ostavljenog pored puta i vraćeni su mu uz potvrdu pošto je postupak okončan.

Po pronalasku kese i rukavica sa tragovima farbe i svedočenja maloletnika koji je u međuvremenu priveden, sa Medovićem je obavljen razgovor u svojstvu građanina. Ističemo da tokom razgovora sa policijom Medoviću nije pozlilo niti je trazio da se pozove Hitna pomoć, a nije tražio ni da pozove advokata, stoji u saopštenju MUP-a.

U saopštenju policije naglašava se da Sektoru unutrašnje kontrole u Kragujevcu nisu do sada (sreda, 25. avgust) predate pritužbe Medovića niti njegovog advokata na rad policijskih službenika

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *