Objavljeni tenderi: Dobijamo još tri brze saobraćajnice

Spread the love

Putevi Srbije objavili su javne nabavke za izradu planova, projekata i studija za gradnju tri brze saobraćajnice.

U pitanju su: Golubac – Donji Milanovac –Brza Palanka, Kladovo–Negotin i brza saobraćajnica Kragujevac – Mrčajevci (Gružanski koridor).

Reč je o javnim nabavkama za izradu prostornih planova područja posebne namene (PPPP), idejnih projekata i studija opravdanosti za izgradnju brzih saobraćajnica.

Brze saobraćajnice Golubac – Donji Milanovac – Brza Palanka i Kladovo – Negotin povezaće brze saobraćajnice koje se prostiru od petlje Požarevac na auto-putu Beograd–Niš, preko Požarevca, Velikog Gradišta i Golupca sa Donjim Milanovcem i Brzom Palankom, kao i Kladovo sa Negotinom preko Brze Palanke.

Trasa po postojećim državnim putevima je dužine oko 146 kilometara, prenosi eKapija.

Trasa budućeg kotidora sastavljena je od budućih deonica Golubac–Kožica, Kožica–Boljetin, Boljetin – Stara Oreškovica, Stara Oreškovica – Brza Palanka i Kladovo–Negotin, navodi se u projektnom zadatku.

Vrednost posla je 500 miliona dinara, a tender ističe 7. septembra.

Drugi tender, čija je vrednost 180 miliona dinara, odnosi se na projektovanje Gružanskog koridora, za koji je, takođe, urađen generalni projekat i prethodna studija opravdanosti.

U projektnom zadatku navodi se da okvirna granica Prostornog plana obuhvata delove teritorije gradova Kragujevac i Čačak, kao i opštine Knić, sa pripadajućim katastarskim opštinama na celom koridoru.

Trasa budućeg koridora ići će od planirane Severne obilaznice grada Kragujevca, a usvojena varijanta koridora se pruža preko teritorije naselja Stanovo (grad Kragujevac), kroz atare naseljenih mesta i katastarske opštine Dragobraća i Ðuriselo, sve do Vučkovice u opštini Knić. Od Vučkovice dalje kroz teritoriju opštine Knić, prolazi kroz atare naseljenih mesta i katastarske opštine Raškovići, Dragušica, Toponica, Kusovac, Radmilović, Pretoke i Bumbarevo Brdo do naselja Bare.

Na teritoriji Čačka, usvojena varijanta prolazi kroz naseljena mesta Voljavča, Bečanj, Mrčajevci i Katrga, gde se priključuje na budući Moravski koridor.

Ovaj tender ističe 6. septembra.

Izvor: Tanjung

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.