NAPOKON ODGOVOR ZAŠTO SE METALNI PREDMETI LEPE ZA VAKCINISANE LJUDE: Udarac za antivaksere i teoretičare zavere (VIDEO)

Spread the love

Jedan od glavnih „argumenata“ teoretičara zavere i protivnika vakcinacije protiv korone, jeste to da se metalni predmeti, poput kovanica ili kašika, posle vakcinacije lepe za ljudsko telo.

Zagovornicima ovakvih teorija to je “dokaz” da nam putem vakcina u organizam ubaciju čipove i tome slično.

Upravo ovom temom pozabavio se ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske, Srđan Rajčević, piše Srpskainfo.

On je u kratkom video klipu, koji je objavio na društvenim mrežama, zadao snažan udarac protivnicima vakcinacije. Rajčević je pokazao da se novčić zaista lepi za ljudsko telo, ali na mestu na koji niko nije primio vakcinu protiv korone – na podlakticu.

–  Ovo naravno ima svoje naučno objašnjenje. Ono se zove Van der Valsova sila. U mojoj levoj ruci je takođe objašnjenje nauke i medicine šta je spas u vreme pandemije – rekao je Rajčević, pokazujući značku s porukom da se vakcinišemo.

Objašnjenje Van der Valsove sile može da se pronađe u stručnoj literaturi, ali i jednostavnim pretraživanjem na internetu. To su slabo privlačne sile između dveju molekula, koje se javljaju zbog interakcije električnih dipola. Mogu dovesti do stvaranja stabilnih, ali slabo povezanih dimernih molekula ili grupa.

Izvor  Srbija Danas/Srpska info

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.