NIKADA NIJE VIŠE ULAGANO U KRAGUJEVAC: Predsednik Vučić najavio posetu „srcu“ Šumadije

Spread the love

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Praćinu, u vezi sa investicijama u Kragujevcu, najavio da će sutra posetiti taj grad.

Predsednik je podsetio da će se u Kragujevcu graditi nova kanalizaciona mreža, koja je najkomplikovanija zbog razuđenosti i raštrkanosti grada.

– Više ćemo da izdvojimo za Kragujevac, nego u Niš i Novi Sad, iako su duplo veći, posebno Novi Sad. U Kragujevcu, koji je raštrkan, gde god se okrenete, razrganata je mreža, to je čak 650 kilometara kanalizacione mreže koje treba da gradimo – rekao je Vučić.

Kako je rekao, kada se već gradi fekalna, mora se izgraditi i kišna kanalizacija, što se podrazumeva, kako grad „ne bi plivao u vodi kada padne kiša“.

– To nije urađeno 70 godina, sad ćemo da uradimo kako treba – rekao je Vučić.

Takođe, naveo je da se radi obilaznica oko Kragujevca, o čemu će sutra, tokom posete, detaljnije govoriti.

– To je “brdo para“, 155 miliona evra, će da košta obilaznica oko Kragujevca. Gradiće je konzorcijum srpskih kompanija, takav je dogovor. Oko 10 srpskih firmi. Nismo hteli da puštamo da stranci učestvuje u tome, već da ponudimo srpskim kompanijama… – rekao je Vučić.

Dodao je da će se time značajno rasteretiti grad.

– Nikada takva ulaganja nisu bila – podvukao je predsednik Srbije.

Onda, kaže, ostaje da se razmotri pitanje „Zastava oružja“, čime se već bave stručnjaci.

– Oružari i radnici u autoindustriji su bogatstvo i moramo to da iskoristimo. Suočićemo se sa tim i uradićemo sve najbolje za Kragujevac – rekao je Vučić.

Kada se grad bude spojio sa svim putevima, postaće centar ne samo Šumadije, već i cele Srbije, kao što je Niš centar svih balkanskih ruta, dodao je Vučić.

Izvor Novost

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *