Raspisan konkurs za firme, uskoro zamena stolarije uz pomoć države i grada

Spread the love

Grad Kragujevac je raspisao Javni poziv za učešće privrednih subjekata u realizaciji Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji sprovodi Ministarstvo rudarstva i energetike u saradnji sa lokalnim samoupravama.

Javni poziv za privredne subjekte otvoren je do 29. jula 2021. godine i dostupan je na OVOM linku.

Ministarstvo rudarstva i energetike je 22. aprila raspisalo Javni poziv za lokalne samouprave po kome je grad Kragujevac na već opredeljenih 5 miliona dinara sopstvenih sredstava dobio još 5 miliona dinara i ta sredstva će biti upotrebljena za subvencionisanje primene mera energetske efikasnosti.

Ovoga puta Kragujevac se opredelio za četiri mere: zamenu stolarije za koju je opredeljeno 6 miliona dinara, zamenu kotlova na čvrsto gorivo kotlovima na pelet, za koju je opredeljeno 1,4 miliona dinara, zamenu kotlova na čvrsto gorivo kotlovima na gas, za koju je opredeljeno 2 miliona dinara i ugradnju solarnih panela, za koju je opredeljeno 600.000 dinara.

Program je započeo potpisivanjem Ugovora između Ministarstva rudarstva i energetike i grada Kragujevca 25. juna 2021. godine.

Nakon objavljivanja liste privrednih subjekata koji su uzeli učešće u ovom Programu, biće raspisan i Javni poziv za građane.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *