Javni poziv za mlade preduzetnike otvoren do 15. avgusta

Spread the love

Od danas je otvoren Javni poziv projekta Možeš i ti postati mladi preduzetnik grada Kragujevca putem kojeg mladi mogu da apliciraju za sredstva za pokretanje sopstvenog biznisa. Reč je o projektu ukupne vrednosti 2,4 miliona dinara, sufinansiranom od strane Ministarstva omladine i sporta, a grad Kragujevac, Kancelarija za mlade partnerski sprovodi sa Univerzitetom i Biznis inovacionim centrom.

Grad Kragujevac je nosilac projekta Možeš i ti postati mladi preduzetnik grada Kragujevca koji za cilj ima unapređenje podrške na lokalnom nivou za povećanje zapošljivosti mladih kroz razvoj ličnih veština i kompetencija kao i da doprinese povećanju preduzetničkih inicijativa mladih i smanjenju nezaposlenosti na teritoriji grada Kragujevca. Visina za tri do šest grantova je od 400 do 800 hiljada dinara a ukupan iznos sredstava za osnivanje novih start ap komapnija je 2,4 miliona dinara, rekao je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom.

Projekat je nastao kao rezultat  dobre saradnje Univerziteta i lokalne samouprave,  kaže Marko Lukić, generalni sekretar Univerziteta. Osim obuke za pisanje biografije, motivacionog pisma, poslovne komunikacije, upravljanje vremenom, uloga Univerziteta je i animiranje studenata da učestvuju u projektu i stvaraju poslovne ideje, dodao je on i istakao da je to jedan od strateških opredeljenja Univerziteta u narednom periodu. Ovaj projekat je prva faza te namere kojoj  ćemo zajedno sa gradom i Ministarstvom omladine pomoći  mladima da započnu svoj biznis.

Dugogodišnji partner u realizaciji sličnih projekata jeste BIC koji, u svom domenu podrške mladim preduzetnicima da započnu svoj posao, prođu fazu inkubacije i opstanka na tržištu, učestvuje u projektu.

Zadatak BIC-a je da sprovede obuku za 30 kandidata, koliko je predviđeno projektom, koji žele da unaprede svoje preduzetničke veštine i pokrenu sopstveni posao. Dva modula, u oblasti poslovne simulacije održaće predstavnici BIC-a, a prenosive veštine Univerzitet, kaže  Momčilo Sretenović, direktor BIC-a. Prva faza projekta trajaće do 15. avgusta i podrazumeva prijavljivanje kandidata. Početkom septembra kreću tronedeljne obuke a nakon dobijanja sertifikata, kandidati počinju sa izradom biznis plana, njihovom  prezentacijom i apliciranjem  za sredstva. Nakon toga Komisija će izabrati najbolje planove za grantove, objasnio je Sretenović.

Preuzimanjem formulara sa zvaničnog sajta grada, Kancelarije za mlade, Biznis inovacionog centra i Univerziteta svi zaiteresovani mogu da se prijave i apliciraju za učešće na projektu do 15. avgusta.  Javni poziv za prijavu na obuke objavljen je na veb stranicama www.kragujevac.rs , www.kzmkragujevac.rswww.bickg.rs , www.kg.ac.rs .

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem e-mailova na office@bickg.rs i kzmkragujevac@gmail.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *