ZBOG LAŽNIH DIPLOMA OSTALI BEZ POSLA: Četvoro zaposlenih u gradskoj upravi u Kragujevcu dobilo otkaze

Spread the love

To je utvrđeno prilikom provere u Ministarstvu prosvete kojem su na proveru u februaru poslate diplome svih zaposlenih u ovdašnjoj gradskoj upravi.

Kako je saopšteno iz gradske uprave, dosad je utvrđeno da nisu verodostojne tri diplome činovnika sa srednjom stručnom spremom i jedna sa visokom stručnom spremom. Sporne su još četiri diplome koje su izdate na Kosovu i Metohiji.

– Od 290 diploma koje su do sada proverene, validne su 282. Za četiri diplome stečene u nekoj od obrazovnih ustanova na području Kosova i Metohije nadležna inspekcija nije uspela da pronađe dokumentaciju jer je uništena. Zaposleni su sami pokrenuli vanparnični postupak kako bi dokazali da je njihova diploma validna – navodi se između ostalog u informaciji prosleđenoj novinarima iz gradske uprave.

Inače, na proveru su poslate 672 diplome svih funkcionera i zaposlenih u gradskoj upravi u Kragujevcu. O rezultatima dalje provere javnost će, navode, biti blagovremeno obaveštena.

– Naša je želja da svi koji su zaposleni u gradskoj upravi budu ispravni pred zakonom,između ostalog i po modelu obrazovanja – kazao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić. – Postupak provere diploma je u toku a sankcija za falsifikate je momentalni prestanak radog odnosa.

Na potvrdu o validnosti diplome čeka i gradonačelnik Dašić, koji se školovao na Vojno-tehničkoj akademiji u Beogradu.

Izvor Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.