Buđave kiflice trudnici za doručak: Incident u bolnici u Kragujevcu, ukc odmah raskinuo ugovor sa dobavljačem! (foto)

Spread the love

ZBOG buđavih kiflica koje su dopremljene za doručak pacijentima Univerzitetskog Kliničkog centra u Kragujevcu, rukovodstvo ove zdravstvene ustanove odmah je raskinulo ugovor sa dobavljačem hrane.

To nam je potvrdio profesor dr Predrag Sazdanović,direktor Univerzitetskog kliničkog centra,koji je istakao da na svu sreću pacijenti nisu imali zdravstvenih problema zbog tog propusta dobavljača.

-Nećemo dozvoliti da bilo ko od naših pacijenata ima bilo kakve posledice zbog nečijeg propusta.Svako mora da snosi posledice za svoje greške – lekari, medicinske sestre i drugo osoblje, kao i dobavljači hrane i svega što je potrebno ovoj velikoj zdravstvenoj ustanovi i našim pacijentima – kaže direktor Sazdanović.

Da podsetimo, na Fejsbuk stranici organizacije Centar za mame objavljene su fotografije peciva sa buđi koje su za doručak dobile trudnice sa rizičnom trudnoćom u Kragujevcu.

Posle tog saznanja, rukovodstvo Univerzitetskog kliničkog centra raskinulo je ugovor sa nepouzdanim dobavljačem, sa kojim ranije nisu imali problema, i po hitnom postupku pokrenulo nabavku hrane od drugih firmi.

Kako saznajemo, preduzete su mere, odnosno pokrenute i zakonske konsekvence protiv nesavesnog dobavljača. To će se, po svemu sudeći, negativno odraziti na njegovu dalju reputaciju u postupku javnih nabavki.

Izvor Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *