Mali Gavrilo Đurđević primio lek u Budimpešti

Spread the love

Mali Gavrilo Đurđević koji boluje od spinalne mišićne atrofije tipa 1, primio je danas u bolnici u Budimpešti „Zolgensmu“, najskuplji lek na svetu.

Gavrilovi roditelji su lepe vesti uz fotografije osmomesečnog dečaka podelili na društvenim mrežama i tom prilikom se zahvalili svima koji su bili uz njih.

„Hvala svima na svakoj molitvi, na recima podrške, koncertu, poslatoj poruci, uplaćenoj donaciji, podeljenom postu, postavljenoj kutiji, prodatom automobilu, motoru. Hvala timu ‘Za Gavrilovu pobedu’ i našim prijateljima koji su danonoćno vodili ovu borbu kao da je njihova lična“, piše u objavi na Instagram nalogu „Za Gavrilovu pobedu“.

Takođe, zahvalili su se i medicinskim radnicima, sestrama i lekarima koji su, kako navode, uradili sve da Gavrilo bude što bolje i dobije sve analize u rekordnom roku.

„Veliko hvala ministarstvu zdravlja, fondaciji „Budi human“ bez kojih mi ne bi uspeli da sakupimo sredstva za Gavrilovu terapiju. Hvala našem Kragujevcu, našoj Srbiji, dijaspori i svim dobrim ljudima širom sveta“, poručili su Gavrilovi roditelji.

https://www.instagram.com/p/CQrG6ZVJKeB/?utm_medium=copy_link

Mali Gavrilo krajem maja optutovao je na lečenje u Mađarsku, a humanitarnim akcijama prikupljeno je 2,13 miliona evra, dok je ostatak novca obezbedilo Ministarstvo zdravlja.

Izvor:Tanjung

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *