Gradonačelnik Dašić pozvao sugrađane da Vidovdan proslave sa svojom Vojskom

Spread the love

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, je povodom sutrašnjeg najvećeg vojnog taktično-tehničkog zbora u novijoj istoriji grada, pozvao sugrađane da Vidovdan proslave sa svojom Vojskom.

Poštovani Kragujevčani, poštovani Šumadinci – dođite da proslavimo Vidovdan sa svojom Vojskom.

U ponedeljak 28. juna, sa početkom u 12,30 časova, prvi put u svojoj novijoj istoriji Kragujevac i Šumadija su domaćini centralne državne proslave Vidovdana. Tog dana građani iz svih krajeva Srbije odaće počast kosovskim junacima i slavnoj srpskoj vojsci.

Ujedno, prvi put u istoriji Kragujevca Vojska Srbije organizuje izložbu naoružanja i opreme. U okviru programa manifestacije „Otvoreni dan“ biće prikazano više od 40 sistema naoružanja i vojne opreme iz domaćeg razvoja. Prateći program obuhvata izložbu naoružanja i uniformi iz Prvog svetskog rata, praktične prikaze borilačkih veština kao i dresure službenih pasa. Za najmlađe tu je mogućnost da se fotografišu sa pilotima i pripadnicima specijalnih jedinica, maskiraju kamuflažnim bojama i još mnogo toga. Tog dana, Vojska Srbije kuvaće za okupljene građane i čuveni vojnički pasulj koji je u jelovniku nekadašnje JNA od 1982. godine.

Ovog dana građani Kragujevca i Šumadije biće sa svojom vojskom.

Važno je naglasiti da je ovo jedinstvena prilika da se na najneposredniji način uvere u dostignuća, opremljenost Vojske Srbije u zaista fascinantnom prikazu naoružanja i opreme. Ali i da probaju vojnički pasulj, vide dresuru službenih pasa, da se najmlađi „maskiraju“ bojama kao pripadnici specijalnih jedinica, da sednu u trenažne simulatore najnovije generacije dronova.

Sve je spremno za jedinstveni spektakl kakav Kragujevac i Šumadija nisu videli.

Na ovaj sveti srpski praznik dođite sa svojom porodicom u Šumarice, kod stadiona „Čika Dača“ – da zajedno sa našom vojskom obeležimo državni praznik.

Živela Srbija!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *