NORA, TAMNAVA I ŠUMADIJA NA IZLOŽBI Za Vidovdan u Kragujevcu otvoreni dan Vojske Srbije

Spread the love

Na Vidovdan 28. juna u 12.30 sati, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije organizuju u Кragujevcu „Otvoreni dan“. Reč je o do sada najvećem taktičko – tehničkom zboru koji će biti organizovan na prostoru između stadiona „Čika Dača“ i Muzeja „21. oktobar“.

Najvećem taktičko – tehničkom zboru u Кragujevcu prisutvovaće predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić.

U okviru manifestacije „Otvoreni dan“ biće prikazano više od 40 sistema naoružanja i vojne opreme iz domaćeg razvoja kao što su modernizovani tenk M – 84AS2, samohodni artiljerijski sistem „Nora“, „Tamnava“ i „Šumadija“, robotizovane zemaljske platforme i bespilotne letilice, nova terenska i borbena vozila, modernizovani PVO sistemi, kao i veliki broj sredstava i komponenata koje proizvodi odbrambena industrija Srbije.

Prateći program obuhvata izložbu naoružanja i uniformi iz Prvog svetskog rata, praktične prikaze borilačkih veština kao i dresure službenih pasa.

Za najmlađe tu je mogućnost da se fotografišu sa pilotima i pripadnicima specijalnih jedinica, maskiraju kamuflažnim bojama i još mnogo toga. Tog dana, Vojska Srbije kuvaće za okupljene građane i čuveni vojnički pasulj koji je u jelovniku nekadašnje JNA od 1982. godine.

Izvor: Blic

Foto: Ministarstvo odbrane

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *