Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić izabran za člana Upravnog odbora NALED-a

Spread the love

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, jedan je članova novog Upravnog odbora NALED-a izabran iz redova predstavnika lokalnih samouprava na 15. godišnjoj i osmoj izbornoj skupštini organizacije, koja je održana danas u Beogradu. Pored gradonačelnika Kragujevca izabrani su još i gradonačelnici Leskovca i Smederevske Palanke. Iz redova privrede članovi Upravnog odbora NALED-a biće Igor Vukašinović, generalni menadžer Apatinske pivare, Svetislav Atanasov, generalni direktor Coca-Cola Srbija, Goran Kovačević, generalni direktor Gomex i Vladislav Cvetković direktor u PwC. Predstavnica civilnog sektora je Tijana Gajić iz Pexim fondacije a na čelu UO NALED-a naredne četiri godine biće Stanka Pejanović, izvršna potpredsednica Hisense Gorenje Europe.

Reformski prioriteti novog rukovodstva i prioriteti NALED-a do 2025. po odluci članova biće zaštita životne sredine, razvoj eUprave, suzbijanje sive ekonomije i razvoj zdravstvenog sistema. Slede podrška jačanju preduzetnika, malih i srednjih preduzeća, unapređenju poreskog sistema, kao i modernizaciji opštinskih usluga i unapređenju imovinsko-pravnih pitanja i uslova za gradnju.

Tokom ove i prošle godine NALED je pokrenuo i realizovao 36 projekata koje su podržali USAID, GIZ, Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, švedska agencija SIDA, Svetska banka, UNDP, Evropska unija i Evropska banka za obnovu i razvoj, a reformske inicijative sve više podržava i društveno-odgovorna privreda u Srbiji – Philip Morris International, MK Group, Moravacem, Neoplanta, Apatinska pivara, A1, Telenor, Telekom i dr.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.