Ponovo RADI srpski Fijat, sindikalci očekuju ELEKTRIČNI model

Spread the love

Proizvodnja Fijata 500L u fabrici Fiat Chrysler Automobili Srbija (FCA) nastavljena je posle dvonedeljne pauze, rečeno je agenciji Beta u Samostalnom sindikatu te fabrike.

Predsednik tog sindikata Saša Đorđević rekao je da je proizvodnja nastavljena u dve smene i u dosadašnjem obimu, i “sa traka će silaziti” 400 vozila dnevno.

Proizvodni radnici FCA bili su poslati na plaćeno odsustvo 28. maja.

Đorđević je rekao da se očekuju konkretni planovi za Fijatovu fabriku u Srbiji što će, kako je dodao, biti predviđeno strateškim planom kompanije Stelantis, koji će obuhvatiti i fabrike u Turskoj, Italiji, Poljskoj i drugim zemljama.

On je rekao da bi taj strateški plan trebalo da bude predstavljen za nekoliko meseci.

Prema njegovim rečima, u vezi sa perspektivom proizvodnje u Kragujevcu menadžment kompanije doneće odluku nakon što napravi procenu prema potražnji vozila kao i ekološkoj regulativi u Evropi.

On je uveren da će u kragujevačkoj fabrici biti pokrenuta proizvodnja novog modela vozila koje će biti na električni pogon, ali i da će kompanija odlučivati o “sudbini proizvodnje” Fijata 500 L.

Đorđević smatra da definitivno prolazi vreme “klasičnih” automobila i da je budućnost u vozilima “na struju”, te sledi i prilagođavanje kragujevačke fabrike.

Prema Đorđevićevim rečima, kompanija će svakako proceniti da li joj je potrebno da paralelno sa proizvodnjom novog, električnog automobila, zadrži i proizvodnju 500L naredne dve, tri godine.

Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *