Za uklanjanje pepela u kragujevačkoj Energetici 3,6 miliona evra

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:
Uklanjanje pepela u preduzeću „Energetika“ koje se bavi isporukom toplotne energije, biće rešen u okviru projekta zamene kotlova u Kragujevcu za ukupno 18 miliona evra.

Član Gradskog veća za komunalne delatnosti, Vladimir Maksimović, rekao je agenciji Beta da će, po projektu Ministarstva zaštite životne sredine, od tog iznosa biti izdvojeno 3,6 miliona evra za „remedijaciju“ pepelišta u Energetici.

Predvidjena je izrada studije o tome na koji način će se rešiti problem pepela – da li kroz reciklažu za gradjevinski materijal, ili odlaganjem na sanitarnoj deponiji.

Maksimović je za ovu sedmic najavio tender za nabavku kotlova na gas koji će zameniti postojeće, na mazut.

Na poslednjoj sednici Gradske skupštine, na problem „planine pepela“ u „Energetici“ ukazao je Ivica Samailović, odbornik opozicione grupe „Zajedno za Šumadiju-Zdrava Srbija“.

On je upozorio da vetar raznosi pepeo i zagadjuje vazduh u Lekinoj bari, naseljima Ilina voda, Beloševac, Pivara i „Filip Kljajić“.

Direktor „Energetike“; Andreja Ilić, potvrdio je Beti da se pepeo godinama odlaže na lokaciji tog preduzeća, ali očekuje da će se kroz projekat Ministarstva za zaštitu životne sredine naći odgovarajući način za bezbedno uklanjanje pepela, a da će se problem trajno rešiti prelaskom na gas koji je čistije gorivo.

Izvor Beta

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram