„Boemska rapsodija“ u Domu omladine

Spread the love

U Galeriji Doma omladine u Kragujevcu večeras u 19 časova biće otvorena izložba slika Baneta Jelića, rok muzičara, slikara i pisca.

Izložba „Boemska rapsodija“ biće otvorena do 21. juna i obuhvata 14 radova. Omiljene tehnike autora su akril, ulje na platnu, pastel.

Bane Jelić, srpski rok muzičar, slikar i pisac, rođen je u Beogradu 1967. godine i poznatiji je kao muzičar u bendovima Viktorija, Neverne Bebe, Osvajači.

Do sada je imao 12 samostalnih izložbi slika širom Srbije, u Novom Sadu, Vršcu, Beogradu, Paraćinu, Kraljevu, Kruševcu, Kragujevcu, Trsteniku itd. Veliki broj njegovih dela nalazi se u privatnim kolekcijama u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Švedskoj, Italiji, Nemačkoj…

Pored muzike i slikarstva Bane je veliki ljubitelj književnosti. Objavljivao je radove u književnom zborniku Arte stih (3 i 4) u Beogradu 2015. i 2016. godine i u časopisu Svetosavsko ognjište (2016 i 2017, Johanezburg).

Za izdavačku kuću Logos objavljuje prvu knjigu u nadrealističkoj formi pod nazivom „Ognjeno ogledalo“ 2017. Godine, za koju su predgovor pisali Dragoslav Bokan i Dejan Nikolić.

Promocija knjige održana je i na Prot Festu u Bijeljini 2019. godine. Promovisana je i na sajmu knjiga na Logosovom štandu.

Izvor: Gto – S.M

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *