Ko još danas primi barem jednu dozu vakcine, ima pravo na 3.000 dinara: Prijava počinje sutra

Spread the love

Novac bi svima trebalo da legne do 20. juna, a treba napomenuti da se vakcinisani penzioneri ni ovaj put ne prijavljuju, već dobijaju 3.000 dinara automatski

Svi građani Republike Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Republici Srbiji do danas, 31. maja, imaju pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara.

Prijava kreće sutra, 1. juna, a rok za prijavu je 15. jun. Pravo prijave imaju svi građani Srbije stariji od 16 godina. Mali je takođe napomenuo da bi novac svima trebalo da legne do 20. juna.

Vlada je 6. maja usvojila Uredbu koja se odnosi upravo na ovu meru. Ministar Mali je više puta rekao da je to deo trećeg paketa pomoći privredi i građanima. Još tada je bilo poznato kako će građani moći da se prijave: ponovo putem sajta Uprave za trezor, kao i kada je bilo reči o 100 evra prošle godine, odnosno 60 evra ove godine.

Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć, nije bitno koju vakcinu su građani primili od 4 dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V.

Vlada Republike Srbije još jednom apeluje na sve građane da se vakcinišu protiv zarazne bolesti kovid-19, prvenstveno zarad zaštite sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, Mirsad Đerlek, rekao je početkom ovog meseca da je cilj da se u Srbiji do kraja juna vakciniše tri miliona građana.

Još jednom podsećamo da vakcinisani penzioneri automatski dobijaju pomoć od 3.000 dinara.

Izvor Telegraf biz

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *