VAKCINACIJA U TRŽNOM CENTRU Kragujevčani će sutra moći da prime cepivo od 12 do 20 sati

Spread the love

U kragujevačkom šoping centru Plaza otvoren je punkt za vakcinaciju građana koji žele da se vakcinišu.

Za tu je namenu opremljen poseban lokal u okviru šoping centra, a otvoren je od 12 do 20 časova i već prvog dana bilo je zainteresovanih građana.

Među njima je bio i mladi sportista, odbojkaš Radničkog iz Kragujevca Vuk Ivanković. On je primio Fajzer vakcinu navodeći da je zbog sigurnosti i čestih putovanja želeo da se vakciniše i pozvao je mlade ljude da to što pre i oni urade.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić rekao je na otvaranju punkta za vakcinaciju da je namera da se što pre dođe do kolektivnog imuniteta i da očekuje da će se taj broj dostići do juna meseca.

– Hteli smo da iskoristimo iskustvo naših kolega prvenstveno iz Beograda,da jednostavno priđemo građanima na što bolji način. Neko ko se nalazi u šoping centru, kupuje, poželeće da se vakciniše a na nama je da obezbedimo vakcinu svima. Jurimo taj kolektivni imunitet i mislimo da su ovakve akcije veoma značajne – rekao je Dašić.

Dom zdravlja je obezbedio ekipe koje će svakog dana dežurati u šoping centru Plaza do 20 časova, a kako je rekao direktor Doma zdravlja Vasilije Antić svakodnevno se u Kragujevcu vakciniše oko 500 građana..

Mendžment šoping centra Plaza potrudio se da obezbedi odlične uslove za vakcinaciju građana.

Za ovu namenu opremljen je lokal na prvom spratu, koji je vidno obeležen.

– Imajući u vidu zaista veliki broj građana koji posećuju ovaj šoping centar ne samo iz Kragujevca već i okoline, verujemo da će, zbog različitih obaveza i radnog vremena drugih punktova u gradu, upravo u Plazi moći da se vakcinišu kada im odgovara. Sve u cilju da se vratimo normalnom životu što je u interesu svih nas – zaključio je direktor šoping centra Plaza Nemanja Savčić.

Ukoliko bude veliko interesovanje građana radno vreme punkta biće produženo, najavljuju iz Doma zdravlja Kragujevac.

Izvor: Tanung

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.