Putinova ZVER košta pravo bogatstvo i vredi svaku rublju! (VIDEO)

Spread the love

Ovo luksuzno vozilo mogu da priušte malobrojni, ali kada ga vidite na ulici znate ko je u njemu!

Posle svake Parade pobede koja se održava u Moskvi 9. maja, sve oči su uprte u dva automobila kojim ministar Sergej Šojgu stiže iz Kremlja i prima raport od moskovskog generala.

To je nova ruska predsednička limuzina Vladimira Vladimiroviča Putina koji koriste izuzetne VIP ličnosti. Vozilo proizvodi brend „Aurus“, što ukratko znači „Russia’s Central Scientific Research Automobile and Automotive Engine Institute“.

Košta 270.000 evra, ali vredi svaku rublju!

Model automobila se zove „Senat“ i mogu da se biraju dve varijante – sa kraćim i dužim međuosovinskim rastojanje. I naravno, mogu da ga kupi samo oni koji imaju dovoljno novca, jer „aurus senat“ košta 270.000 evra, što ga svrstava među najskuplje automobile na svetu.

U kreiranju vozila učestvovao je i „Rolls-Royce“. Standardni automobil ima osovisnko rastojanje  od  5.630 mm u dužini, a međuosovinsko je 3.300 mm. Čuveni „Rolls-Royce Phantom“ ima rastojanje od 5.762 mm u dužini i međuosovinsko od 3.552 mm.

Za 6 sekundi ubrzava do 100-tke!

„Senat“ je definitivno vozilo za predsenike, a unutrašnjost je sa kožnim presvlakama i drvenim detaljima. Instrument tabla je, naravno, digitalna.

U ponudi su dostupne dve pogonske linije uključujući V8 agregate zapremine 4,4 litara i električni motor. Motori razvijaju 590 ks, a automatski menjač je devetostepeni, pa mogu da ubrzaju do stotke iz mesta za manje od šest sekundi!

Postoji i prestižnija varijanta sa V12 motorom zapremine 6,6 litara koaj stvara 848 ks, što je više od legendarnog vozila „Phantom“ koji razvija 563 ks.

Izvor magazin.novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *