Mala Minja uživa u Los Anđelesu i uspela je da sedne: Neverovatan uspeh postigla je u lečenju SMA

Trenutno, pomoć za lečenje od ove teške bolesti skuplja se za malog Gavrila, a Minjina mama svesrdno pozdravlja ovu akciju

Minja Matić, preslatka devojčica koja je u žižu javnosti dospela zbog nesrećne sudbine da se rodi sa spinalnom mišićnom atrofijom, iznenadila nas je svojim napretkom – njena mama Živka objavila je fotografije na kojima Minja sedi i na ovim fotografijama ni po čemu se ne razlikuje od druge dece. Ove prelepe slike stižu nam iz sunčanog Los Anđelesa.

Ali, put od mašine za disanje, očaja, tuge, a onda i hrabrosti i snage koju su roditelji morali da ulože do ove fotografije bio je dug i trnovit. Borili su se za svaki dolar, a trebalo je skupiti preko dva miliona. Bebe sa spinalnom mišićnom atrofijom u 21. veku dobile su šansu za život, ali, to mnogo košta…

Minja je uspela, imala je sreću da na vreme primi skupoceni lek. Drugu godinu napuniće 6. oktobra i biće sve bliža svojim vršnjacima. Uspeh je, zaista, neverovatan, jer je ishod bolesti bez lečenja tužan. Nelečene bebe ne mogu da se pomeraju, ne mogu da dišu ni jedu, postaju potpuno zavisne od mašine i svojih negovatelja.

A čudesni lek Minji je pomogao već posle nekoliko nedelja. 

– Prvo je počela da jača motorički, jako joj je pomogla okupaciona terapija da bolje hvata igračke, da koristi prstiće a onda je počela i fizikalna i svakim danom je sve jača. Nekako je gledamo kako se i onda oduševi kada uradi nešto što pre nije mogla – priča mama Živka.

Minja će 6. oktobra napuniti dve godine.

Priseća se dana kada nije mogla da veruje da će uspeti u misiji da za svoju ćerku uz pomoć humanitarnih akcija prikupi preko 2 miliona dolara.

– Nismo verovali da ćemo uspeti jer je zaista ogromna cifra, ali zahvaljujući svim divnim ljudima skupljeno je za Sofiju, Lanu, Minju, Aniku i Olivera tako da ćemo uspeti i za Gavrila i svu ostalu decu – priča Živka.

Trenutno, pomoć za lečenje od ove teške bolesti ksuplja se za malog Gavrila, a Živka svesrdno pozdravlja ovu akciju.

Pomozimo Gavrilu

Slanjem SMS poruke: Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844014-95

Uplatom na devizni račun: 160600000084402853
IBAN: RS35160600000084402853
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Izvor Telegraf

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link