Kragujevčani za ponos: Prvi smo srpski šampioni regiona

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca napravili su ogroman podvig osvajanjem Regionalne lige, na finalnom turniru u Zagrebu, što u 13 godina dugoj istoriji ovog takmičenja nije pošlo za rukom nijednom srpskom predstavniku.

Šumadinci su i prvi srpski klub koji se domogao finalne borbe, a naspram sebe imao je najtrofejniju ekipu Juga iz Dubrovnika.

„Ovaj trofej nam znači mnogo u svakom pogledu. Osvajanje Jadranske lige je bio deo našeg dugoročnog plana i možda se desilo malo brže nego što je očekivano. Ipak, daleko od toga da nismo verovali da možemo do pehara. Da nije tako, ne bismo ga ni osvojili. Cele sezone pokazujemo da vredimo mnogo i da možemo da se borimo sa najboljim timovima sveta i ovo je samo nagrada za sve ono što smo radili””, rekao je Jugoslav Vasović, direktor Vaterpolo kluba Radnički.

Regionalna liga je među najjačim takmičenjima u Evropi.

U konkurenciji izuzetno jakih klubova, Kragujevčani su igrali dobro kroz celo takmičenje, a na finalnom turniru bili su jedini srpski predstavnik, u društvu tri hrvatska.

„Osvajanje jednog takvog takmičenja je potvrda izuzetnog rada kluba u prethodnim godinama i dokaz kvaliteta. Sama činjenica što smo prvi srpski klub kome je to pošlo za rukom dovoljno govori. Ostaće zapisano u istoriji da je Radnički iz Kragujevca, mladi klub koji nema tradiciju Partizana i ostalih srpskih ekipa, prvi podigao ovaj trofej“, istakao je Vasović.

Pored najtrofejnijeg Juga, Radnički je u polufinalu eliminisao i sedmostrukog prvaka Evrope, domaću Mladost (14:13), pa je osvajanje zlata i te kako zasluženo.

Kada je reč o bližoj budućnosti, planovi su ostali nepromenjeni. Mladi vaterpolisti Radničkog nastavljaju sa napornim treninzima za pripremu osvajanja srpskog šampionata, što im je od početka sezone imperativ.

Izvor: Tanjung

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link