U Kragujevcu polemika zbog izgradnje na jezeru Bubanj

Narodna stranka je ukazala da vlasti u Kragujevcu ćute na uništavanje „poslednje oaze u užem gradskom jezgru“ kod jezera Bubanj, dok u Srpskoj napredno stranci (SNS) tvrde da nisu izdate dozvole za izgradnju.

Privatni investitor koji planira izgradnju stambeno-poslovnog objekta na samoj obali jezera, ogradio je svoju privatnu parcelu, a pojavio se i bager.

Narodna stranka smatra da uništavanje prirode može da se zaustavi zamenom zemljišta za izgradnju i pita nadležne da li su to ponudili.

Ali, SNS u Kragujevcu je danas ocenila da Narodna stranka „nije informisana o toj temi“ jer je Komisija za planove Grada odbila projekat investitora, a nadležne službe mu nisu izdale gradjevinsku dozvolu, niti lokacijske uslove.

Portal „Glas Šumadije“ je ranije pisao da je parcela, po Katastru, gradsko građevinsko zemljište, ali pripada firmi „Just naturale d.o.o.“ porodice Medić, iz Novog Sada.

Τα firma je danas za taj portal rekla da poštuje propise, da su ispunjeni uslovi da se odobri projekat, ali da je „usmeno obaveštena“ da gradska Komisija za planove „neće raditi do izbora novog gradskog urbaniste“.

Firma „Just naturale“ je, s druge strane, ukazala da je „Grad Kragujevac, koristeći republička sredstva, na našoj parceli izgradio javne objekte – kompletnu rasvetu, trim staze, deo trotoara, čime je povredio pravo na imovinu“.

Parcela na kojoj treba se gradi, nalazi se kraj jezera Bubanj, prekoputa buduće autobuske stanice čiju je izgradnju Grad najavio za proleće sledeće godine.

Kod jezera Bubanj ranije su izgrađeni trgovinski objekti „Lidl“ i „Roda“, SBB hala „Jezero“ i nedovršeni salon automobila, a u toku je uređenje šetališta u šta je investirao Grad.

Izvor Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link