Protest muzičara, fotografa i ugostitelja ispred Skupštine Srbije, najavljuju štrajk glađu

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Više desetina muzičara, fotografa i ugostitelja iz cele Srbije okupilo se danas ispred Skupštine Srbije i zahtevaju rešavanje njihovih osnovnih životnih pitanja, jer su tokom proteklih godinu dana ostali bez primanja i mogućnosti da privređuju.

Muzičari, ugostitelji i drugi privrednici pogođeni pandemijom korona virusa najavili su na današnjem protestu ispred Skupštine Srbije novo okupljanje za 26. mart.

Na skupu na kojem je bilo nešto više od 100 ljudi iz cele Srbije, muzičari su sa scene pozvali okupljene da podrže svoje sugrađane i da dođu na sledeći protest, prenosi Nova.rs.

Govornici sa današnjeg protesta poručili su da “ne pristaju na život bez muzike”, a od Vlade Srbije su tražili hitna rešenja za njihove egzistencijalne probleme.

Jedan od govornika je rekao da je Krizni štab “izvor zaraze”, jer ne brine o svojim građanima, nego “imitra spikere i prenosi brojke umrlih”.

Ako ne ispune naše zahteve u roku od 15 dana, stupam u štrajk glađu. Pozivam i druge da mi se pridruže, istakao je on.

Okupljeni građani drže transparente na kojima pišu imena gradova iz kojih su došli i ističu da nisu politička grupa i da im cilj nije da ruše vlast, ni da traže pomoć, već zahtevaju samo da im se omogući da rade.

Izvor: Fonet

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram