Mala Kragujevčanka Željana stigla u Jordan na lečenje

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Prikupljeno je 150.000 evra

Srbija je nedavno ponovo pokazala da ima veliko srce, kada je za lečenje male Željane Arizanović (4) prikupljeno 150.000 evra za lečenje.

Mala Kragujevčanka, četvorogodišnja Željana Arizanović, kojoj tumori u predelu leđa pristiskaju brojne organe, pa i pluća, zbog čega otežano diše, jutors je stigla na lečenje u Aman glavni grad Jordana. 

Željana Arizanović

Željana Arizanović , Foto: Budi human

Tamo će se, kako se svi nadaju, okončati težak život ove devojčice koja je, usled brzorastećeg tumora, mogla da umre od gušenja.

Željana na leđima ima masivni tumor koji ne prestaje da raste. Iako je upadljiv, lekari kažu da je to manji Željanin problem. Najveći problem je tumor koji raste u njoj, isprepletan oko glavne arterije, aorte, bubrega i drugih organa. Ima tumor i na desnima, pod obrazom, manje upadljiv.

Svi ovi problemi posledica su neurofibromatoze, tip 1. Bolest joj je dijagnostikovana maja 2019. godine. Tada još nije napunila treću godinu.

Njeni roditelji su na Institutu za majku i dete čuli su da neki od lekara ne pamte tako težak slučaj još od vremena stare Jugoslavije.

Zbog tumora koji rastu i krive joj kičmu, stradaju joj i pluća, zbog čega dolazi do prestanka u disanju.

I to nije jedina dijagnoza ove devojčice. Njoj su sa godinu i po dijagnostikovali skoliozu.

– Najpre treba da joj ugrade aparat u glavu. Treba da ga nosi od dve do četiri nedelje. Posle se taj aparat skida i onda se rade operacije tumora i kičme – navodi Željanina majka.

Izvor ALo/Telegraf/J.P.

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram