SPASOJEVIĆ I LUKOVIĆ SU PRONAĐENI SA ODEROTINAMA KOŽE NA GLAVI I PODLIVIMA: Rezultati njihove OBDUKCIJE su strašni!

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Njihova tela nađena su u dvorištu vikendice u stanju koje ukazuje na nasilnu smrt

Vođe ozloglašenog „Zemunskog klana“ koji je harao Beogradskim podzemljem krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih godina bili su Dušan Spasojević poznatiji pod nadimkom Šiptar kao i Mile Luković Kum.

Njihova „kriminalna imperija“ srušena je 27. marta 2003. godine kad su tela obojice pronađena u dvorištu jedne kuće na Meljaku.

Samo 15 dana od ubistva tadašnjeg premijera Zorana Đinđića bilo je potrebno tadašnjim vlastima da odgovore na kriminalni čin koji je odjeknuo kako u Srbiji tako i u svetu.

Tog petnaestog dana od atentata, Spasojević i Luković su, prema zvaničnoj verziji, pronađeni u dvorištu vikendice na Meljaku 27. marta 2003. godine oko 20:40 sati.

Oni su bili osumjičeni da su učestvovali u organizaciji ubistva bivšeg predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića koji je ubijen 12. marta, ispred zgrade vlade u Beogradu, a veruje se da je motiv njihove likvidacije bilo zapravo prikrivanje pozadine atentata.

Na osnovu saopštenja policije, njih dvojica su prilikom pokušaja bekstva pucali na pripadnike MUP-a i napali ih ručnim bombama. Tačnije, pripadnici specijalizovanih policijskih snaga likvidirali su glavne ljude zemunske bande nakon što su pružili oružani otpor policiji prilikom pokušaja hapšenja.

Obdukcijom su otkriveni intenzivni krvni podlivi i oderotine kože glave kod Dušana Spasojevića.

Te povrede mogle su da nastanu od udaraca tupim predmetom. Ipak, nije tačno navedeno kojim oruđem su nanešene niti pod kojim okolnostima su nastale, te je ostala misterija da li su oni uopšte likvidirani na tom mestu ili negde drugde, dok su im samo tela ostavljena na Meljaku.

Pregovori pred hapšenje

Bivši načelnik beogradske policije Marko Nicović, svojevremeno je rekao da su prilikom bekstva nakon atentata na premijera, „Zemunci“ sa sobom poneli velike količine novca kao i da su postojali pregovori pre hapšenja.

„Te vođe ‘Zemunskog klana’ su ponele velike pare sa sobom u Meljak. Posle je Dejan Milenković Bagzi, koji je pobegao specijalcia prilikom hapšenja na Meljaku, išao i da pregovara s vlašću da „otkupe glave“. Međutim, oni su prevareni. Vlast im je uzela i keš i likvidirala Spasojevića i Lukovića. A to je mogao da naredi samo vrh vlasti. Država je tada bila u vanrednom stanju, tako da su to mogli da narede ministri policije i pravde Dušan Mihajlović i Vladan Batić, zatim šef BIA, a o mnogo čemu je odlučivao i Čedomir Jovanović“, rekao je Nicović u jednom od ranijih intervjua.

To, naime, tvrdi bivši načelnik beogradske policije Marko Nicović, koji objašnjava da je Mihajlović bio među nekoliko ljudi iz vrha tadašnje vlasti koji su naredili likvidaciju Šiptara i Kuma. Ističe i da je „Zemuncima“ prethodno oduzeto više miliona evra koje su posedovali.

Prema pojedinim nezvaničnim izvorima, Spasojević i Luković su na Meljaku uhapšeni, vezani i brutalno pretučeni tokom ispitivanja koje je trajalo određeno vreme. Nakon što je ono završeno, obojica su streljani a tela su im izbačena u dvorište.

Dušan Spasojević je u trenutku pogibije imao 35 godina dok je njegov kum Mile Luković imao 34.

Izvor Esspreso

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram