10 ZANIMLJIVIH OPCIJA Vibera koje će vam OLAKŠATI DOPISIVANJE!

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Foto: ProfimediaNajpopularnija čet aplikacija kod nas jedna je od onih koje su „iskočile“ u prvi plan kao glavna alternativa WhatsApp-u, koga korisnici zbog novih pravila privatnosti sve više napuštaju

Od kako je WhatsApp najavio uvođenje novih pravila privatnosti, a potom doživeo i pravi egzodus korisnika, aplikcije Signal i Telegram su „iskočile“ u prvi plan kao glavna alternativa.

Međutim, i pre svega toga, Viber je važio za jednog od glavnih konkurenata WhatsAppu. Iako nije toliko rasprostranjen na globalnom nivou, na ovim našim prostorima ima ubedljivo najviše korisnika od svih čet aplikacija (što je nedavno za Telegraf.rs potvrdio i direktor Vibera Đamel Agaua).

Osim standardnog slanja i primanja poruka, Viber ima više zanimljivih opcija koje korisnicima olakšavaju komunikaciju i čine je zanimljivijom. Predstavljamo vam 10 opcija Vibera za koje do sada možda niste znali.

My Notes

Ovo je opcija pomoću koje će vas Viber podsetiti na obaveze koje treba da obavite i druge važne događaje. Dovoljno je da pritisnete i zadržite pritisak na bilo koju poruku u My Notes i zatim odaberete Postavi podsetnik (My Notes > Tap Set Reminder). Možete da podesite vreme i datuma podsetnika, kao i mogućnost njegovog ponavljanja.vajberFoto: Profimedia

Pametna obaveštenja

Postavljanje pametnih obaveštenja dostupno je u bilo kom četu. Ono omogućava da više pristiglih obaveštenja bude prikazano kao jedno. Potrebno je da otvorite prepisku u kojoj želite da promenite postavke za obaveštenja. Zatim prevucite prstom po ekranu u levu stranu. Pojaviće se kartica Smart Notification, na koju treba da kucnete prstom.

Brisanje svih poruka

Ako ste poslali poruku koju ste odmah potom poželeli da obrošete – ne treba da brinete. Kliknite na poslatu poruku koju želite da obrišete, pa u prozoru koji će se pojaviti kucnite na Delete for Everyone. Poruka će biti obrisana za sve koji su mogli da je vide.

Tajni razgovor

Za prepisku za koju vam je potrebno više privatnosti otvorite Chat Room i kucnite na Menu u gornjem desnom uglu. Kliknite na Open Secret Chat Now, pa u novom četu postavite merač vremena i odmah pošaljite poruke koje će nestati. Isto možete da ureadite i ako otvorite Chat Info, pa odaberite Open Secret Chat.

Automatsko brisanje poruka

U Viberu je moguće podesiti i automatsko brisanje svih poruka u tajnom razgovoru. Nakon što ih osoba kojoj su poslate pročita, one će nestati sa ekrana.

Postanite nevidljivi

Ako ne želite da svi znaju kada ste onlajn na Viberu, možete da aktivirate opciju koja će vas učiniti nevidljivima na najmanje 24 sata ili koliko god želite. Otvorite početnu stranicu, kliknite na Settings, pa otvorite Privacy i „odštiklirajte“ Share Online Status.

Grupni pozivi

Ukoliko želite da u isto vreme razgovarate sa više rođaka ili prijatelja koji koriste Viber, popularna aplikacija podržava grupne glasovne pozive za grupe od 5 pet do najviše 20 osoba istovremeno.

Crtajte po fotografijama

Odaberite fotografiju koju ste dobili putem Vibera, kucnite Navicon, pa odaberite Doodle this Photo. Na raspolaganju imate više opcija za crtanje i uređivanje. Kada budete zadovoljni svojim umetničkim delom, klikom na Send možete ga podeliti sa drugima.

Napravite svoje stikere

Otvorite bilo koju prepisku, pa kucnite na Add u meniju za stikere, pa izaberite Create Stickers. Odaberite bilo koju fotografiju, zatim Edit Screen, pa Create Sticker. Otvoriće vam se Sticker Market. Kliknite Create Sticker u vrhu stranice, odaberite oblik, veličinu i druge parametre nalepnice.

Kvizovi

Prvo treba odabrati zajednicu ili grupni čet i kliknuti na ikonicu za anketu u dnu ekrana, uključiti odgovarajući način rada, a zatim upisati pitanja i ponuđene odgovore. Korisniku je na raspolaganju i prostor za unos kratkog objašnjenja. Zatim izaberite tačan odgovor i kliknite Kreiraj/Create.

Izvor Srbija Danas/telegraf.rs

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram