Počele pripreme za prelazak “Energetike” sa uglja na gas

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

“Energetika” Kragujevac, pored Bora i Kruševca, je među tri velika postrojenja zaproizvodnju toplotne enrgije u Srbiji koja još uvek koristi ugalj kao glavno gorivo. Za prelazak “Energetike” sa uglja na gas, odnosno nabavku novih kotlova, Ministarstvo zaštite životne sredine predvidelo je značajna sredstva.

Kako je navedeno na zvaničnom sajtu grada Kragujevca, na taj način građani Kragujevca dobiće kvalitetnije grejanje, što će istovremeno značajno unaprediti kvalitet vazduha. To je svakako najveća korist ovog velikog projekta na čiju se realizaciju dugo čekalo.

Prvi korak koji grad Kragujevac vodi u veliku promenu bio je sastanak koji je danas organizovan između predstavnika resornog ministarstva, Evropske banke za obnovu i razvoj, Energetike, grada Kragujevca i konsultanata.

Pored gradonačelnika Nikole Dašića, sastanku su prisutvovali Vladimir Maksimović, član Gradskog veća za komunalne delatnosti i Aleksandar Milošević, pomoćnik gradonačelnika za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Republike Srbije. Ispred Ministarstva zaštite životne sredine sastanku je prisustvovala državna sekretarka Jelena Tanasković.

Prvi sastanak bio je prilika da se razgovara o planu aktivnosti i definisanju obaveza u realizaciji tog velikog projekta čime će konačno biti rešen problem aerozagađenja u gradu koji datira još od 1975. godine od kada se prate ovi parmateri. Prisustvo čađi, ugljen – dioksida i ostalih štetnih supstanci često je bilo veće od dozvoljenog maksimuma.

Sada su se konačno stekli uslovi da se ovaj veliki posao sprovede i okonča. Šest postojećih kotlova umesto uglja, koristiće gas i u toku grejne sezone za 70 posto biće smanjeno aerozagađenje, kao i problem odlaganja pepela.

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

One thought on “Počele pripreme za prelazak “Energetike” sa uglja na gas

  1. Hallo, gelukkige nieuwjaarsvrienden, dit is mijn getuigenis. we zijn 5 jaar getrouwd en 9 jaar samen. We waren 4 maanden gescheiden. Hij wil eruit en is niet bereid om ons huwelijk te redden. We waren een geweldig stel (ik geloofde daar tenminste in) en we maken zelden ruzie. Maandenlang voordat hij het huis verliet, was hij zo inactief en sliep hij veel. Ik realiseerde me dat ze een emotionele band met iemand had en bevestigde dat ze zich tot haar aangetrokken voelde. Toen zei hij dat hij niet langer verliefd op me was en dat hij niet bij mij kon wonen. Ik bad, huilde, enzovoort, maandenlang. Ik had zo veel hulp nodig en ik wil mijn man terug. Ik was op internet aan het surfen toen ik een getuigenis van een dame zag over hoe dr. Alaba een geweldige tovenaar was die vleesbomen hielp genezen en dat ze haar eigen kind de herstelde vrede in huis kon laten veranderen. ze liet zijn contact achter en ik kopieerde hem, aanvankelijk was ik wantrouwend over het contact, maar ik heb echt een permanente oplossing voor mijn probleem nodig, dus stuurde ik hem een ​​bericht waarin ik mijn situatie uitlegde, hij zei dat ik ervoor moest zorgen dat mijn man terug zou komen mij als ik zou handelen zoals hij me had opgedragen, ik deed alles wat hij me zei te doen en op de vierde dag ontving ik van hem een ​​verontschuldigingstekst waarin hij zei dat hij niet wist wat hem overkwam, die avond keerde hij naar huis terug en bad voor al zijn wandaden en
    sindsdien zijn onze liefde en huwelijk sterker geweest. Ik wil de grote tovenaar Dr. Alaba bedanken voor zijn goede werk en weer geluk in het leven. Als je hetzelfde huwelijksprobleem hebt of als je andere problemen hebt die je onder druk zetten, neem dan vandaag nog contact op met Dr. Alaba op het e-mailadres: dralaba3000@gmail.com of neem contact met hem op via
    whatsapp: + 2349071995123. In staat om alle spreuken uit te voeren die je denkt, ik ben een levend getuigenis ………………

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram