AMERI SE POKLONILI RUSKOJ MEDICINI! Utvrdili da je vakcina iz Moskve veoma EFIKASNA! Sačuvaće svet od KORONE!

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Rezultati dve faze kliničkih testiranja koji su objavljeni u američkom naučnom časopisu „Lanset“ potvrdili su da je ruska vakcina „Sputnjik V“ protiv virusa korona dobra, izjavio je danas šef Ruskog fonda za direktne investicije (RDIF) Kiril Dmitrijev.

„Objavljivanje u jednom od najpriznatijih medicinskih časopisa u svetu ‘Lanset’ potvrđuje visoku bezbednost i efikasnost ruske vakcine i predstavlja priznanje svetske zajednice ruskim naučnicima“, rekao je Dmitrijev na onlajn brifing o prvoj u svetu vakcini protiv korona virusa.

Vakcina je, prema njegovim rečima, formirala stabilan humoralni i ćelijski imuni odgovor kod 100 odsto učesnika u kliničkim testiranjima, prenosi portal Sputnjik.

Nivo antitela koji neutralizuju virus kod dobrovoljaca koji su primili vakcinu je za 1,4 do 1,5 puta veći od nivoa antitela kod ljudi koji su preboleli kovid 19, rečeno je na skupu, koji su organizovali RDIF i Istraživački institut za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“.

Takođe je istaknuto da nakon prve i druge faze kliničkih testiranja ruske vakcine nisu zabeležena ozbiljna neželjena dejstva ni prema jednom kriterijumu, dok se stepen neželjenih dejstava kod drugih kompanija kandidata za vakcinu kreće od jedan odsto do 25 odsto.

Dmitrijev je naglasio da će prvi rezultati treće faze testiranja vakcine protiv virusa korona „Sputnjik V“, u kojoj će čestvovati 40.000 dobrovoljaca, biti objavljeni u naučnim časopisima u oktobru-novembru.

Dodao je da će RDIF naredne sedmice saopštiti detaljnije o partnerstvima sa različitim zemljama koje su spremne da kupe rusku vakcinu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram