(UŽIVO) IZBORI U CRNOJ GORI: Izlaznost do 8 časova iznad očekivanja, glasali Amfilohije i Joanikije (FOTO/VIDEO)

U CRNOJ Gori su u sedam sati otvorena birališta i građani danas glasaju za novi saziv parlamenta, birajući između 11 lista.

Građani Crne Gore 11. Parlamentarne izbore dočekuju duboko podeljeni, u atmosferi podignutih političkih tenzija između vladajuće DPS Mila Đukanovića i opozicije, a iz oba tabora poručuju da očekuju pobedu.

IZLAZNOST IZNAD OČEKIVANjA

Za samo jedan sat od tvaranja birališta (7 časova) izlasnost birača je iznad očekivanja – 5,8 odsto i to je za dva odsto više nego na poslednjim izborima.

Svi putevi od ranog jutra vode ka biralištima, gde su već formirane kolone. Glasanje se odvija po merama Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti.

(V.K.)

GLASANjE U BERANAMA SPORIJE, KOMŠIJE SE DRUŽE

Sva biračka mesta u opštini Berane otvorena su na vreme i izborni proces za sada teče bez ikakvih ekscesa, u šta se u prvom izbornom satu uverio i novinar Novosti na biračkom mestu Novo naselje 49-2.

Prvi utisci su da se komšije “druže“ pred biračkim mstom, ne hajući baš mnogo za mere i preporuke NKT.

Savet svima koji žele da iskoriste biračko pravo je da izađu što pre na glasanje, jer zbog procesa glasanja koji podrazumeva ograničen broj ljudi koji mogu biti u prostoriji u kojoj se glasa i procesa dezinfekcije ruku, proces je sporiji nego do sada.

(M. S.)

U BERANAMA GLASAO EPISKOP JOANIKIJE

Na biračkom mestu Auto moto u naselju Beranselo u Beranama, glasao je epsikop budimljansko-nikčićki Joanikije.

Da podsetimo, u Beranama je sedište drevne Eparhije budimljansko-nikšićke.

GLASAO MITROPOLIT AMFILOHIJE

MITROPOLIT crnogorsko primorski Amfilohije Radović glasao je na Cetinju, na biračkom mestu 23, u Gradskoj biblioteci Njegoš.

OTVORENA BIRAČKA MESTA

Dragica Lompar, predsednica izborne komisije na biračkom mestu 23, na Cetinju, koje je i izborno mesto mitropolita Amfilohija, rekla je za „Novosti“ da je sve spremno da izborni dan protekne u najboljem redu i bez incidenata.

Takva očekivanja ima i Dušan Lagator koji je sa svojih 91 godinu poranio i bio prvi glasač na ovom izbornom mestu.

Izvor Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link