Svi obećavaju sebi da će posetiti ovo mesto u Srbiji, ali…

Spread the love

Kako zaista izgleda posetiti Zlatarsko jezero, mesto koje svako obećava sebi da će obići dok putuje ka crnogorskom primorju, otkriva ekipa emisije “Priče sa vode” koja se emituje na Agro TV.

Na svojim putovanjima ekipa serijala “Priče sa vode” posetila je i dragulj jugozapadne Srbije, Specijalni rezervat prirode “Uvac”, koji ih je fascinirao svojim prirodnim lepotama. U epizodima snimljenim na Uvcu, ekipa je posetila reke Uvac i Vapu, Sjeničko ili Uvačko jezero, Radoinjsko jezero kao i nezaobilazno, već spomenuto Zlatarsko jezero, koje se popularno zove i Kokin Brod.

Na Zlatarskom jezeru ekipu je dočekao poznati svetski prvak ribolova na plovak Goran Radović – Gica i zajedno sa svojim timom učinio da se ekipa oseća dobrodošla. Jezero je bogato florom i faunom, a gnezdilište je beloglavog supa (Gyps fulvus), krupnog lešinara sa rasponom krila od 2,8 metara i težinom odrasle jedinke oko 8 kg. Ovo je ujedno i naša najveća ptica. Uz beloglavog supa, SRP “Uvac” naseljavaju i orao belorepan, orao zmijar, suri orao, orao mišar kao i brojne vrste sisara poput vuka, lisice, medveda, jazavaca…

Poseban kuriozitet predstavlja prisustvo 24 vrste riba: mladica, potočna pastrmka, klen, smuđ, jezerska pastrmka, skobalj, zlatovčica i plotica koju su na ovom jezeru i uspešno lovili, a ekipu serijala “Priče sa vode” posebno je iznenadilo kad su saznali da je na Zlatarskom jezeru svoje stanište našao i šaran.

Emisiju “Priče sa vode”, koju vodi Miša Pajić, možete gledati na kanalu Agro TV premijerno utorkom u 13:30. U pitanju je serijal koji prikazuje neraskidivu vezu čoveka i prirode posmatranu očima ribolovca. Uz ovu emisiju upoznaćete najpopularnije ribolovačke destinacije, ali i prirodne lepote Srbije.

I deo “Priča sa vode” snimljenih na Uvcu pogledajte ovde:

Osim ove emisije, Agro TV je kao prvi specijalizovani televizijski kanal posvećen poljoprivredi spremio i mnogo drugog zabavnog, informativnog ali pre svega zanimljivog programa koje svi gledaoci mogu videti na 126. i 713. kanalu mts TV, 22. kanalu Supernova, kao i u okviru mts Antena Plus.

Izvor- Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.