MARIJA, ŠTA SI TO URADILA: Kako je Škot otišao na odmor i saznao da mu u tom gradu živi otac – koji se zove Mladen

Ovo nedelje epizoda televizijske emisije ‘Izgubljena porodica’ koju vodi Niki Kambeli, objavila je priču muškarca iz Škotske koji je posle 40 godina pronašao svog oca u Splitu.

Robert Linsdej iz Škotske imao je srećno detinjstvo. Odgajala ga je njegova majka, ali uvek je sanjao da pronađe oca, piše Jutarnji.

Njegova majka Marija preselila se u London sa 18 godina i imala je vezu s mladim muškarcem iz Hrvatske, a zatim se vratila u Škotsku gde je saznala da je zatrudnela.

Jedini kontakt koji je Robertu ostao od oca Mladena Đurđević bilo je pismo u kojem Mariji piše da joj želi sreću u budućnosti. Robert je Mladena uspeo da kontaktira, i pronašao ga je u Splitu.

Otac i sin su se prvi put sreli u Hrvatskoj. Mladen je rekao: „Sad je on moj sin i zadržaću ga što je duže moguće“.

Nakon nekoliko meseci, Robert je odlučio da oca upozna sa unukama, pa je celu porodicu odveo u Hrvatsku.

Robert je rekao da su deca donela sreću ocu koji je s ponosom govorio da ima sina.

Susret je bio početak, ali u dve godine postalo je nemoguće da izgrade vezu na daljinu nakon celog života, dok su bili razdvojeni. Posle upoznavanja, i par susreta, pozivi su postajali sve ređi, da bi se 2017. godine totalno prekinuli.

Robert je ubrzo saznao da mu je otac preminuo 2017. godine, što mu je prouzrokovalo emotivni šok.

– Pokazalo se da je neko vreme bio bolestan, ali nikad mi nije rekao. Kako vreme prolazi, postajem sve emotivniji zbog toga i grozno mi je kada pomislim da ga više nikada neću videti – rekao je Robert.

Smatrao je da će imati više vremena i nije očekivao tužan kraj.

– Žalim zbog toga što stvari nisu bile drugačije. Mislio sam samo da imamo više vremena – rekao je.

Prošle godine Robert je odao počast na Mladenovom grobu gde je sahranjen pored svog oca, majke i sestre. Ali Robertu sreću predstavlja što ga je upoznao pre smrti, i gleda svog oca kao časnu i dobru osobu.

– Učinio je ispravnu stvar što se video sa mnom na početku i osećam se kao da sam učinio pravu stvar kao sin – priznao je Robert u emisiji, piše Jutarnji.

Izvor: Jutarnji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link