Uprkos vanrednoj situaciji, u Kragujevcu otvorena tri biračka mesta

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Iako je juče u Kragujevcu proglašena vanredna situacija zbog pojačane epidemije koronavirusa, danas su otvorena sva tri biračka mesta u tom gradu na kojima se ponavljaju izbori za odbornike Skupštine grada.

Birališta su otvorena tačno u sedam sati i za sada, prema informaciji Gradske izborne komisije, glasanje protiče bez problema.

Zbog nepravilnosti koje je Gradska izborna komisija utvrdila po prijemu izbornog materijala od biračkih odbora, izbori se ponavljaju na biračkom mestu broj 56 u Korićanima, 69 u Stanovu i 150 u Dragobraći, na kojima će svoje pravo glasa moći da ostvari 3948 birača.

U poslednjih nekoliko dana korona bukti u Kragujevcu, a samo u prethodna dva dana zabeleženo je 75 novih slučajeva, što je više nego tokom najjačeg talasa u Srbiji, kada je za dva i po meseca bilo ukupno 68.

Gradski čelnici ističu da su zbog specifične epidemiološke situacijepreduzete sve mere kako bi se rizik od zaraze KOVID-19 sveo na minimum. Birački odbori obezbeđeni sa maskama, rukavicama i dezinfekcionim sredstvima, dok su za birače koji će morati da drže distancu, obezbeđene maske. Zbog procedure izbornog procesa prilikom koje se obavlja provera UV lampom i prska sprej, birači ne mogu imati rukavice. Na svakom biračkom mestu postavljeni su i posteri o načinu na koji treba da teče glasanje

Izvor:Ritamgrada

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram