PODRŽI I TI: Treba li patrijarh Pavle biti proglašen za sveca?

Spread the love

Srpski patrijarh Pavle preminuo je još sada daleke 2009. godine, a i dalje nema razmatranja u okviru rada Sabora SPC da ovog velikog služitelja Bogu proglasi za sveca.

Kako upućeniji kažu, neko se proglašava za sveca samo ukoliko sam Bog to nekim čudom odredi. Naime, mora se desiti neko neobično čudo ili na grobu preminule osobe ili na mestu gde je prebivao kako bi Sabor to shvatio kao znak od Boga.

Razume se, u moderna birokratska vremena, ovaj prinicp nije prihvatljiv, a većina građana, barem onih koji se izjašnjavaju kao vernici, žele patrijarha Pavla za sveca. Dragan Tijanić, sveštenik iz Vršca, rekao je za naš sajt, da je kanonizacija svetaca jednostavan proces, ali da nije uvek kristalno jasan.

Prema njegovim rečima neki ljludi se kanonizuju odmah nakon smrti, dok neki čekaju na to vekovima. Kakvo je Vaše mišljenje!? Treba li nekadašnji patrijarh Pavle biti proglašen za sveca?

Izvor: kreativnisvetbalkana.net

7 Replies to “PODRŽI I TI: Treba li patrijarh Pavle biti proglašen za sveca?”

  1. Da narod to želi ja želim svi želimo ja nmg da čekam vekove da ga proglase već sada dok traje naš život ,SADA

  2. Danas sam tako sretna zbog onoga što mi je DR ALABA učinila u životu. njegova čarolija je tako sjajna i brza, zapravo nikada nisam vidio uslužnog čovjeka poput njega, riješio je moj problem koji nisam očekivao, naletio sam na njega na facebooku dok ljudi pričaju o njegovom velikom čarobnom djelu, prikupio sam njegov kontakt i kontaktirao ga odmah odgovorio i pitao za moj problem. Objasnila sam mu sa suzama, rekao mi je kontaktirajući ga da se ne brinem da će se moj suprug vratiti koliko ga još uvijek volim, bila sam zapanjena. Odmah pitam što ću učiniti da se moj muž vrati, dao mi je upute i zatražio njegovo ime i sliku kojoj se odmah pokoravam i pridržavam, obećava mi dva dana da će me suprug nazvati da vjerujem u njegov rad, Iskreno suprug je zvao, ali nedostaju mi ​​njegovi pozivi, bila sam presretna. Obećava mi da će se moj muž vratiti kući u roku od 48 sati i da bih trebala otvoriti svoje ognjište i raditi s njim što sam i učinila. Danas se moja obitelj vratila uz pomoć DR ALABE, vratili su mog muža nakon što me ostavio zbog druge žene u drugoj državi, znate kakav je osjećaj kada izgubite svog voljenog muža zbog druge žene, učinite sve da ga dobijete leđa. danas obećavam podijeliti i reći svijetu o njegovom velikom djelu jer sam danas tako sretna. kontaktirajte ga ako trebate njegovu pomoć, ignorirajte ako vam ne treba. Hvala DR ALABA ,, “KONTAKT E-poštom: znate kakav je osjećaj kad izgubite voljenog muža zbog druge žene, učinite sve da ga vratite. danas obećavam podijeliti i reći svijetu o njegovom velikom djelu jer sam danas tako sretna. kontaktirajte ga ako trebate njegovu pomoć, zanemarite ako vam ne treba. Hvala DR ALABA ,, “KONTAKT E-poštom: dralaba3000@gmail.com. Možete ga nazvati ili Whatsapp na +2349071995123…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.