GRADSKA IZBORNA KOMISIJA NIJE PROGLASILA LISTU GRUPE GRAĐANA „DR VLADICA STANOJEVIĆ“

Kako Glas Šumadije saznaje Gradska izborna komisija nije proglasila listu kandidata za odbornike koju predvodi direktor Zavoda za zbrinjavanje odraslih „Male Pčelice“ dr Vladica Stanojević.

Za obaranje liste u Gradskoj izbornoj komisiji glasali su članovi koje je deligrala Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i lista „300 Kragujevčana i Pokret Volim selo svoje – Dušan Zeka Aleksić“. Za prihvatanje liste bio je član Zajedno za Šumadiju, dok je troje članova GIK-a bilo uzdržano

Prema rečima izvora Glasa Šumadije, reč je o presedanu nezabeleženom od prvih višestranačkih izbora u Kragujevcu. Naš izvor kaže da je „bar pet prihvaćenih lista“ imalo ozbiljnije nedostatke, kao i da ova, kako kaže „farsa“, može da bude i ozbiljan signal kako će se brojati glasovi 21. juna.

Podsetimo, grupa građana koju predvodi Vladica Stanojević predstavlja jednu od struja u kragujevačkoj Srpskoj naprednoj stranci. Gradska izborna komisija je naložila da se otklone određeni tehnički nedostaci, a sednica je danas tokom dana dva puta pomerana. Najpre je za 13 sati, pa za 16, kada je odlučivano.

Potpise na listi odborničkih kandidata stavilo je 1.700 Kragujevčana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link