ZORAN ĐORĐEVIĆ U POSETI KRAGUJEVCU „Male Pčelice“ dobile 200 zaštitnih odela

Zaposleni u Zvodu „Male Pčelice“ u Kragujevcu dobili na poklon 200 zaštitnih odela!

Male Pčelice u Kraguejvcu

Male Pčelice u Kragujevcu, direktor dr Vladica Stanojević sa ministrom Zoranom Đorđevićem, Foto: privatna arhiva

Zavod za zbrinjavanje odraslih ometenih u mentalnom razvoju „Male Pčelice“ posetio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i tom prilikom uručio 200 trajnih zaštitnih odela za zaposlene. 

-Odela su nam dobrodošla da sačuvamo sve odrasle koji se nalaze u ovom Zavodu, sve nas koji radimo, kao i naše porodice od COVID – a 19. Hvala na velikoj podršci i poseti. Svi zaposleni se od početka vanrednog stanja, iz predostrožnosti, nalaze u karantinu ovog Zavoda da svojim izlascima i kontaktima sa drugim osobama ne bi ugrozili odrasle o kojima brinu, a potom i sebe i svoje porodice – rekao je za alo.rs jedan zaposleni i istakao da su „Male Pčelice“ jedna od retkih ustanova u koju virus nije ušao.  

Male Pčelice u Kraguejvcu

U renoviranje Zavoda Male Pčelice u Kragujevcu uloženo je 80 miliona dinara, Foto: privatna arhiva

Zavod „Male Pčelice“ ima oko 900 odraslih ometenih u mentalnom razvoju i duševno obolelih koji su smešteni u pet paviljona, a o njima se brine 300 zaposlenih. Direktor dr Vladica Stanojević je rekao da je u poslednje četiri i po godine Zavod uložio 80 miliona dinara u opremanje i renoviranje 15.000 kvadratnih metara prostora.

Izvor: Alo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link