Sloga optužuje direktora KC Kragujevac za samovolju

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ – Sindikat zdravstva i socijalne zaštite, najoštrije je osudio samovolju pojedinih direktora zdravstvenih ustanova u Srbiji koji su se oglušili o naredbu Ministarstva zdravlja, od 26. marta, kojom se nalaže prijem u radni odnos na neodređeno vreme zdravstvenih radnika (doktora medicine i medicinskih sestara – tehničara) po hitnom postupku.

„Pojedini direktori zdravstvenih ustanova u Srbiji, među kojima je i direktor Kliničkog centra Kragujevac Predrag Sazdanović, oglušili su se o naredbu ministra. Ne postupajući po ministrovoj naredbi, ti direktori su u „svojim“ zdravstvenim ustanovama, volontere koji rade u kovid bolnicama doveli u neravnopravni položaj u odnosu na ostale kolege, pošto za svoj humani i rizični angažman ne dobijaju nikakvu finansijsku nadoknadu, tvrde u Sindikatu „Sloga“.

Podsećaju da je naredbom jasno precizirano da su, radi suzbijanja i sprečavanja širenja korona virusa i zaštite stanovništva od te bolesti u vreme trajanja vanrednog stanja u Srbiji, zdravstvene ustanove iz Plana mreže zdravstvenih ustanova, obavezne da u radni odnos na neodređeno vreme prime neophodne zdravstvene radnike (doktore medicine i medicinske sestre – tehničare).

Vršilac dužnosti direktora Kliničkog centra u Kragujevcu, Predrag Sazdanović, koji je jedini naveden u saopštenju „Sloge“, u javnosti se nedavno pročuo i zbog toga što je prvih nekoliko nedelja epidemije kovid 19 u Srbiji proveo u svojevrsnoj ilegali, izbegavajući i ignorišući medije i njihova pitanja o situaciji u kragujevačkom KC.

Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link