Otac male Teodore, koja je zbog bolesti DVE GODINE BILA U IZOLACIJI, svim građanima poslao snažnu PORUKU

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Otac Teodore Vranješević (12) iz Kragujevca, devojčice koja se 14 meseci lečila od akutne mijeloidne leukemije na Univerzitetskoj klinici u Frankfurtu, uputio je snažnu poruku onima koji ne shvataju koliko je u borbi protiv korona virusa neophodno socijalno distanciranje.

Danima se govori o socijalnom distaniranju, kao ključnoj meri za sprečavanje širenja korona virusa koji je više od tri nedelje u Srbiji. Osim izbegavanja kontakata, epidemiolozi danima apeluju na građane da vode računa o higijeni odnosno da redovno peru ruke, nose zaštitne maske, rukavice…

Upravo je poštovanje tih pravila, uz veliku lekarsku pomoć, pomoglo porodici Vranješević da nastavi normalan život. Kako je izgledala agonija kroz koju je prolazila ova porodica i zašto i koliko je važno da poštujemo propisane mere, opisao je Teodorin otac Bogdan Vranješević na svom Fejsbuk profilu.

„Sticajem nesrećnih okolnosti, članovi moje porodice su skoro dve godine proveli u ovakvim uslovima: socijalno distanciranje, nošenje zaštitnih maski, rukavica, odela, kapa… Bili smo daleko od drugova, rodbine, na rukama su nam se otvarale žive rane od stalnog pranja ruku, asepsola… Ali, viši cilj zahteva i poneku žrtvu“, napisao je Bogdan Vranješević na svom Fejsbuk profilu i dodao:

„Mi smo izdržali, dete nam je ostalo živo i danas smo zaboravili kakav smo život vodili dve godine… Svi vi, koji ne možete da izdržite 15 dana, razmislite o ove dve godine…“, napisao je Bogdan Vranješević na svom Fejsbuk profilu“.

Teodora Vranješević sa svojom porodicom nakon oporavka u rodnom gradu
Teodora Vranješević sa svojom porodicom nakon oporavka u rodnom gradu

Podsetimo, u aprilu 2016. godine utvrđeno je da mala Teodora, tada osmogodišnja devojčica, boluje od teškog oblika malignog oboljenja – akutne mijeloidne leukemije. Jedna nada za njen oporavak bila je transplantacija koštane srži u Frankfurtu. Srbija se tada ujedinila i u rekordnom roku, za 24 sata, sakupljen je neophodan novac za lečenje. Posle loših prognoza, teških trenutaka, lečenja, operacije, terapija, Teodora, koja je sve to herojski podnela, konačno se sredinom jula 2018. godine vratila u rodni Kragujevac.

Važni telefoni

Telefoni epidemiološke službe za sve informacije

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235

Izvor: Blic

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram