Protiv lekara IZ KRAGUJEVCA koji je OBJAVIO snimak pluća PREMINULOG pacijenta podneto VIŠE PRIJAVA: ON SE JAVNO IZVINIO

Mladić (25) preminuo je u Kliničkom centru Kragujevac, a dr Vladimir Đorđević podelio je pacijentove lične podatke na svom Tviter nalogu.

Hirurg dr Vladimir Đorđević objavio je na svom Tviter nalogu fotografiju pluća sa razlikom od jednog dana pacijenta preminulog od sezonskog gripa u Kliničkom centru Kragujevac, zbog čega su, kako navode u ovoj zdravstvenoj ustanovi, protiv lekara podnete prijave nadležnim organima.

Naime, na objavljenim RTG snimcima, vide se ime, prezime i jedinstveni matični broj preminulog pacijenta, a dr Đorđević je u komentarima ispod fotografija naveo da je time „želeo da ukaže na ozbiljnost situacije“.

– Dr Đorđević izneo je lične podatke o pacijentu kao i fotografije RTG snimaka pacijenta Kliničkog centra Kragujevac. Imajući u vidu pomenute objave, protiv dr Vladimira Đorđevića podneto je nekoliko prijava nadležnim državnim organima kao i Komisiji za ispitivanje povrede radne obaveze i nepoštovanje radne discipline – navodi se u saopštenju KC Kragujevac.

Oni dodaju da u svemu osuđuju nezakonit i neetički postupak pomenutog lekara.

JAVNO SE IZVINJAVAM SVIMA ZVOG GREŠKE KOJU SAM NAPRAVIO OBJAVIVŠI NESMOTRENO NEČIJE LIČNE PODATKE.
STOJIM IZA SVEGA ŠTO SAM NAPISAO U OPŠTEM INTERESU.
Dužnost moje profesije je i edukacija gradjana ove države.
Laku noć.

— Vladimir Djordjevic (@V_MadnessMaster) March 10, 2020

Zbog propusta koji je načinio, oglasio se i sam doktor.

– Javno se izvinjavam svima zbog greške koju sam napravio objavivši nesmotreno nečije lične podatke. Stojim iza svega što sam napisao u opštem interesu. Dužnost moje profesije je i edukacija građana ove države – napisao je dr Đorđević na svom Tviter nalogu.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link