Povlašćeni prevoz za 40.000 građana Kragujevca

Povlašćeni gradski prevoz na teritoriji grada Kragujevca po evidenciji može da ostvari oko 40.000 građana. Ovo pravo ostvaruju penzioneri stariji od 65 godina, učenici osnovnih i srednjih škola i određene kategorije osoba sa invaliditetom . Zahtev za besplatne kartice za javni prevoz se podnosi Gradskoj agenciji za saobraćaj .

Grad Kragujevac od samog početka funkcionisanja javnog prevoza, za najmlađe, najstarije i građane sa zdravstvenim problemima obezbeđuje besplatan prevoz , a ta praksa nije izostala ove godine.

Kao i prethodnih,većina korisnika povlašćenog prevoza upoznata je sa procedurama i kriterijumima po kojima se može ostvariti ovo pravo. Učenici osnovnih i srednjih škola u svojim školama se prijavljuju za besplatan gradski prevoz.

Pravo na povlašćen javni gradski prevoz imaju i osobe sa određenim invaliditetom,odnosno: ratni vojni invalidi, gluva i nagluva lica, slepa i slabovida lica, lica obolela od cerebralne paralize, dečje paralize i plegije, lica obolela od mišićne distrogije, multiple skleroze, osobe koje su prošle transplantaciju organa lica, bubrežni bolesnici, dobrovoljni davaoci krvi, koji su krv dali više od 75 puta i druge invalidne kategorije.

Izvor: RTK

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link