SAZNAJEMO Izrešetao celu porodicu, pa se nakon zločina smejao meštanima Jabukovca i govorio: „Ubica je možda MEĐU NAMA“

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Onog dana kada su na salašu u Jabukovcu nađene četiri žrtve masakra, 8. avgusta ove godine, osumnjičeni za zločin Davor Pernić (35) u selu poznanicima je rekao da „ubica može da bude i tu u centru i da to može da bude neko iz sela“.

Ovo je na saslušanju u Višem javnom tužilaštu u Negotinu, koje vodi postupak za četvorostruko ubistvo – Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice Kazimirović (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53), ispričao svedok Nenada Blendić iz Jabukovca, koji je, kako je sam naveo „u drugarskim odnosima sa Pernićem“. U ovom postupku uhapšena je i Maja Bađikić (25), takođe iz Jabukovca, koju tužilaštvo tereti za saučesništvo.

– Na dan kada je otkriveno ubistvo, ja sam se sa Davorom našao u centru sela i on se normalno ponašao. I čak mu je bilo smešno, pa je rekao da ubica može da bude i tu u centru, da to može da bude neko iz sela – naveo je svedok Blendić prošle sedmice.

Osumnjičeni Pernić dan nakon masakra selom je prolazio kao da se ništa nije dogodilo. Komšijama je lakonski odgovarao da je ubica, možda, neko od njih
Osumnjičeni Pernić dan nakon masakra selom je prolazio kao da se ništa nije dogodilo. Komšijama je lakonski odgovarao da je ubica, možda, neko od njih
Foto: Facebook

Ovaj svedok je rekao i da mu je Pernić ispričao da je u vezi sa Majom Bađikić, kao i da mu je osumnjičeni za četvorostruko ubistvo priznao i da je ranio jednog mladića iz susednog sela. Naime, prema iskazu svedoka, Pernić ga je jednom pitao da ostavi kola u njegovom dvorištu jer „mora da prati jedno lice koje preti Maji, a radi se o nekom Darku iz Malajnice“.

– Nakon ovog događaja Davor mi je ispričao da je stvarno taj Darko došao kod Maje, da je on nakon toga lupao na vrata i ušao u kuću, i da ga je Maja prepoznala i otvorila vrata i da je on tom prilikom ranio hicem iz puške tog Darka – ispričao je svedok.

I svedoku Novici Petrikiću priznao je da je „Darka iz Malajnice vazdušnom puškom ranio u nogu“, jer je „Maja imala probleme sa njim, a on je otišao kod nje i našao ga“.

Oba svedoka, kao i Neša Barbucić, koji je takođe saslušan, navela su da im je bilo poznato to da je Pernić bio ljubitelj oružja, te da je nosio maskirnu uniformu. Na društvenim mrežama bio je član grupe u kojoj su ljudi opsednuti oružjem. Blendić je naveo da su znali da poseduje jednu veliku crnu pušku, koju je video kada je Pernić išao u posetu Maji Bađikić, a svi u selu su pričali da je imao i vazdušnu pušku.

Maja Bađukić
Maja Bađukić
Foto: Privatna arhiva

Svedok Neša Barbucić je naveo i da je Pernić išao na gađanje na salaš, pre ubistva u porodici Kazimirović, te da je imao crnu vazdušnu pušku sa optičkim nišanom.

Svi svedoci su kazali da im je Davor Pernić pričao da je u vezi sa Majom Bađikić, ali interesantno je da nijedan od njih nije naveo da su njih dvoje viđali zajedno. Međutim, Davorova kola nekoliko puta su primetili blizu njene kuće. Svedok Barbucić je rekao da mu je Davor, pre ubistva na salašu Kazimirovića, rekao da je Maja bolesna i da ima tumor. Sličan je bio i iskaz svedoka Petrikića, kome je Davor ispričao da mu je „Maja predlagala da raskinu zbog te njene bolesti, ali da on nije hteo da raskinu, već je rekao da hoće da joj pomogne“. Osumnjičeni za zločin Davor Pernić uhapšen je 25. avgusta, priznao je ubistvo i naveo da je na salaš u Velja Vratni, na obodu Jabukovca, došao naoružan „škorpionom“ i malokalibarskom puškom. Ispričao je da je prvo pucao u žene, a zatim u domaćina Raju, koji se vraćao na traktoru. Policiji je pokazao i gde je sakrio ostale puške.

Vraćeni u pritvor

Posle neuropsihijatrjiskog veštačenja u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, osumnjičeni Pernić i Maja Bađukić, vraćeni su u pritvor u Negotinu. Pernić je na veštačenju bio duže od dva meseca. Kako saznajemo, nalazi veštaka još nisu dostavljeni tužilaštvu i braniocima.

Motiv masakra navodno bogatstvo

Ubijeni zbog novca
Ubijeni zbog novca

– Po selu sam čuo da je Raja Kazimirović bogat. Znao sam ga lično, jer sam žnjeo kod njega. Na salaš nisam odlazio jer je dolazio na njivu pre nego što završim, odnosno stalno je bio prisutan i tu mi je odmah isplaćivao naknadu za moj rad – ispričao je svedok Neša Barbucić o svom odnosu sa jednom od žrtava, Rajom Kazimirovićem.

Izvor: Blic

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram