IZ ZATVORA VRAĆEN PRAVO DA OPERIŠE! Ugradio starleti silikone o trošku države, a sada opet radi u Kliničkom centru Kragujevac!

Opet će da ugrađuje silikone!

Dr Goran Azanjac je prošle godine bio na putu u Dubaiju, Foto: Fejsbuk

Doktor Goran Azanajc (55), direktor Centra za plastičnu hirurgiju, koji je pre mesec dana sa još 12 osoba uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebom položaja oštetio bolnicu za 26 miliona dinara, vraćen je na posao, saznaje „Alo!“.

Hirurg čije je hapšenje uzdrmalo Klinički centar u Kragujevcu nije suspendovan iako je slučaj u fazi tužilačke istrage, već je vraćen na rukovodeću funkciju!

Prof. dr Predrag Sazdanović, vršilac dužnosti direktora KC Kragujevac, potvrdio je juče za „Alo!“ da se dr Azanjac vratio na radno mesto posle dve-tri nedelje bolovanja.

– U toku je istraga protiv dr Azanjca i postupak njegove smene sa mesta direktora plastične hirurgije. Poslove plastičnog hirurga će i dalje obavljati jer ne postoji osnov za njegovu suspenziju. Niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno – istakao je prof. dr Sazdanović.

Pao zbog starlete

Dr Azanjac se tereti da je od starlete Tamare S. iz Kragujevca uzeo keš za ugrađivanje silikonskih grudi, a potom istu operaciju naplatio od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Tada je uhapšena i medicinska sestra Mirjana G., koja se sada nalazi na bolovanju.

On je naglasio da su pre tri nedelje već smenili Dragana Petrovića sa mesta funkcije pomoćnika za javne nabavke jer je pod istragom.

Prof.dr Dejan Vulović, specijalista plastične hirurgije je iznenađen što je dr Azanjac vraćen na rukovodeću funkciju, Foto: Privatni album

– Šokirali smo se kada smo ga u ponedeljak videli na poslu. I to još na mestu načelnika plastične hirurgije. Videli smo ga u ponedeljak i sredu, ali nam niko nije saopštio kako i na koji način je vraćen kada je uhapšen pod teškim optužbama. Još nije uradio nijednu operaciju – kažu zaposleni na plastičnoj hirurgiji.

I prof. dr Dejan Vulović, specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije u KC Kragujevac, koji je ranije bio direktor ovog centra, potvrdio je juče za „Alo!“ da se dr Azanjac vratio na posao.

– Nisam iznenađen što je vraćen na posao, ali iznenađen sam što je i dalje na rukovodećoj funkciji. To je čudno s obzirom na krivično delo za koje je uhapšen. U međuvremenu, centar je normalno funkcionisao, ja sam volonterski držao kolegijume, ali niko nas nije pozvao na neki razgovor vezan za čitav slučaj – kaže nam prof. dr Vulović.

U Višem tužilaštvu u Kraljevu vodi se istraga protiv dr Azanjca zbog sumnje da je zloupotrebio položaj.

Uhapšen je kada je pacijentima uskratio da laserom skidaju mladeže i bradavice. Laser najsavremenije generacije, namenjen hirurgiji kože, vredi oko 60.000 evra, iz bolnice je ispario zbog navodnog kvara, a vraćen je neispravan tek posle dve-tri godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link