Srbin iz Kragujevca još dva meseca u pritvoru u Prištini: Tvrdi da nije kriv za ratne zločine

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

„Na telima žrtava ne mogu ostati tragovi počinioca, pa ovu radnju smatram nepotrebnim uzrujavanjem porodica žrtava“

Foto: freeimages.com/creationc, Profimedia.com/INSADCO Photography

Posebno veće za ratne zločine Osnovnog suda u Prištini produžilo je pritvor Zlatanu Krstiću iz Kragujevca koji je sredinom aprila uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine počinio ratne zločine na Kosovu i Metohiji, u selu Donje Nerodimlje, u opštini Uroševac.

Pritvor mu je produžen za još dva meseca, precizirao je za Tanjug Krstićev branilac Dejan Vasić, i dodao da je na tu odluku danas uložio žalbu Apelacionom sudu Kosova.

On smatra da do sada izvedeni dokazi koje je izveo specijalni tužilac ne ukazuju da je njegov branjenik izvršio bilo koju nezakonitu radnju, te da čudi odluka tužilaštva da se izvrši ponovna ekshumacija ubijenih, s obzirom na to da se tokom postupka nije dovodila u pitanje njihova protivpravna likvidacija.

– Na telima žrtava ne mogu ostati tragovi počinioca, pa ovu radnju smatram nepotrebnim uzrujavanjem porodica žrtava. Naknadno sudsko veštačenje leševa nije razlog da se traži produženje mere pritvora, imajući u vidu da istraga već predugo traje, a osnovanosti sumnji nema – rekao je Vasić.

Protiv Krstića se vodi istraga zbog sumnje da je izvršio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Specijalno tužilaštvo za ratne zločine Kosova tereti Krstića da je kao pripadnik jugoslovenske policije učestvovao u ubistvu četvoro civila i proterivanju 19 članova porodice Nuha iz Nerodimlja, kod Uroševca.

Krstić negira da je bio pripadnik bilo vojske, bilo policije.

Ovo je prvi predmet koji će biti procesuiran pred Posebnim odeljenjem suda u Prištini specijalizovanog za postupanje u predmetima ratnih zločina.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram