METEOALARMI, PAD TEMPERATURE, OLUJE… Kakvo vreme se naredne nedelje očekuje u letovalištima u CRNOJ GORI, HRVATSKOJ, ITALIJI I GRČKOJ

Posle oluja koje su u ovih nekoliko dana protutnjale Španijom i Italijom, ali i delovima Balkanskog poluostrva, čini se da za većinu navedenih područja nastavlja nestabilno vreme, uz smenu toplog, suvog i kišnog perioda.

Za razliku od Grčke koja se trenutno suočava sa posledicama nezapamćene oluje u kojoj je nekoliko ljudi izgubilo život, ostatak Balkana se može pohvaliti relativno stabilnijim vremenom.

Crna Gora

Nakon žestokog grada koji je pogodio Herceg Novi i Ulcinj, u susednoj Crnoj Gori na snazi je juče bio žuti meteoalarm. Danas je na takođe na snazi žuti meteoalarm, ali samo na severu zemlje.

Za petak je najavljena smanjena vidljivost zbog magle u kontinentalnom delu Crne Gore. Tokom dana se očekuje promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, a poslepodne je moguća kratkotrajna kiša ili grmljavina.

Vetar će biti slab do umeren promjenljivog pravca. Jutarnja temperatura vazduha 5 do 20, najviša dnevna 19 do 31 stepen.

Za subotu su najavljene padavine praćene grmljavinama u popodnevnim i večernjim satima. Temperatura od 20 do 31 stepen.

Za nedelju se očekuju temperature do 29 stepena na severu zemlje, dok će na primorju biti niže, do 25 stepeni Celzijusa. Iako neće biti padavina, moguće je naoblačenje u pojedinim delovima zemlje.

Hrvatska

U Hrvatskoj danas sunčano, mada se naoblačenje očekuje sa zapada. Vetar većinom slab, a temperature se kreću od 23 do 28 stepeni. Kratkotrajna kiša i nestabilno vreme najavljeni su za sutra u severnom delu Jadrana. Temperatura će se kretati od 24 do 28 stepeni.

Za sutra se očekuje 19 stepeni u jutarnjim satima uz maksimalnu dnevnu temeperaturu do 23 stepena. Subota će biti nestabilnija, te će se temperature kretati od 19 do 23 stepena, uz kišu i grmljavine.

U nedelju se očekuju na primorju lokalni pljuskovi u pojedinim delovima, ali će vreme uglavnom biti sunčano sa temperaturama do 25 stepeni.

Italija

Italija je prethodnih dana bila na udaru olujnog vremena, te su obilne padavine probudile sumnju da će se stvoriti nova klizišta i biti izazvane poplave. Juče je bio na snazi žuti meteoalarm samo u kontinentalnom delu zemlje, a u petak će se nestabilno vreme proširiti i na primorje.

Temperature će se danas kretati od od 20 do maksimalnih 30 stepeni. Približne temperature očekuju se i sutra, uz moguće naoblačenje na jugu.

Grčka

Prema prognozi za današnji dan, u Grčkoj će danas sunčano vreme bez padavina, a najviša temperatura na severu zemlje iznosiće 29 stepeni, dok je ista situacija i na jugu. Do naoblačenja može da dođe na Peleponezu.

U subotu će najviša temperatura iznositi 29 stepeni na jugu i jugozapadu, a kiša se očekuje u periodu od 12 do 15h takođe na jugu i jugozapadu.

Za nedelju se takođe najavljuje promenljivo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od 31 stepeni na severozapadu, dok se padavine očekuju u jutarnjim i popodnevnim časovima na jugu i jugozapadu zemlje.

Prema vremenskoj prognozi za celu sledeću nedelju očekuje se oblačno vreme, praćeno kratkotrajnim padavinama i temperaturama nešto iznad 20 stepeni.

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link