Beograđani i Kragujevčani krijumčarili Albance sa Kosova do Zapada, a pare delili prema ulogama

Oni su uhapšeni u okviru velike policijske akcije na subijanju opšteg kriminala

Službenici policijskih uprava Beograd i Kragujevca uhapsili su M. G. (38), J. M. (25), M. V (25), M. G. (35), S. M. (26) i T. L. (25) zbog sumnje da su krijumčarili Albance sa područja Kosova i Metohije i za novac ih prebacivali preko državne granice put zemalja Zapadne Evrope.

Oni su uhapšeni u okviru velike policijske akcije na subijanju opšteg kriminala, a terete se za krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Sumnja se da su od sredine marta do sredine aprila ove godine, pronalazili osobe albanske nacionalnosti sa područja AP KiM koji su zainteresovani za ilegalno prebacivanje do zemalja Zapadne Evrope, koordinirali njihov prihvat i preuzimali ih na teritoriji Beograda, zatim prevozili do granice i organizovali im nedozvoljen prelazak državne granice, precizira se u saopštenju MUP-a.

Novac koji su uzimali na ovaj način delili su između sebe, u zavisnosti od uloge koju su u grupi imali. 

Policija je prilikom pretresa stana koje osumnjičeni koriste pronašla i oduzela osam mobilnih telefona, kao i dva putnička vozila. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

(Telegraf.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link