ATENTAT NA DODIKA Potraga za snajperistom u toku! Policija pronašla oružje u stanu!

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Istraga je u toku!

Zijad Halilović iz Lukavca osumnjičen je da je preko društvenih mreža podstrekivao na ubistvo predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika i predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

Halilović je tražio snajperistu koji bi ubio funkcionere RS, a portparol MUP-a Srpske Mirna Miljanović rekla je da je Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a Srpske podnela Republičkom tužilaštvu izveštaj protiv Halilovića zbog sumnje da je počinio krivično delo „javno podsticanje na terorističke aktivnosti“.

– On je osumnjičen da je 23. januara ove godine na svom Fejsbuk profilu izneo lične ideje kojima je podsticao na terorističke radnje, pozivajući na otvorenu likvidaciju najviših zvaničnika Republike Srpske – pojasnila je Miljanovićeva.

Halilović je na svom profilu pokrenuo inicijativu da se angažuje snajperista kako bi ubio Dodika i Cvijanovićevu. Tokom istrage ostvarena je i saradnja s MUP-om Tuzlanskog kantona jer on živi na području Lukavca.

– Policija je pretresla kuću i objekte koje on koristi. Tom prilikom pronađeni su pištolj i ručna bomba, mobilni telefoni i propagandni materijal. Reč je o radikalnom propagandnom materijalu – istakao je izvor portala „Srpskainfo“.

Profesor geopolitike Srđan Perišić kaže za „Alo!“ da to nije prvi takav slučaj, kao i da je zanimljivo da slične pretnje po pravilu dolaze iz kriminogenog miljea.

– Uveren sam da iza takvih pretnji stoje interesi službi pojedinih zapadnih zemalja – naglašava Perišić.

Izvor: ALO

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram