GV: Cena autobuske karte kod vozača – 150 dinara

Gradsko veće Kragujevca dalo je saglasnost na cenovnik karata u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na teritoriji grada. S obzirom na to da je u primeni jedinstveni tarifni sistem, osnovna cena karte na celoj teritoriji Kragujevca je 70 dinara, navedeno je na sajtu Gradske uprave.

Prodajna cena za vremensku kartu za više vožnji ( nepresonalizovana plastična smart kartica ) iznosiće 90 dinara, a period važenja je 120 minuta od momenta prve validacije. Dnevna vremenska karta za jedan dan košta 200 dinara, a važi 24 sata od momenta prve validacije za neograničen broj vožnji. Cena vremenske karte za tri dana je 550, a za pet dana 700 dinara.

Cena elektronske karte van režima pretplate za jednu vožnju plaćena beskontaktnom platnom karticom i mobilnim telefonom koji podržava NFC tehnologiju i ima instaliranu odgovarajuću aplikaciju uvećava se za troškove koje naplaćuju mobilni operateri odnosno poslovne banke, a ne može biti veća od 15 posto prodajne cene sa PDV – om, propisane ovim Cenovnikom.

Od 1. maja cena papirne karte kod vozača biće značajno veća i koštaće 150 dinara.

Cena izdavanja personalizovane plastične smart kartice iznosi 300 dinara, za povlašćene kategorije sa godišnjom kalendarskom elektronskom kartom i za trudnice je 600 dinara, a nepersonalizovana plastična smart katica košta 250 dinara. Rok važenja kartica je tri godine. Za učenike koji pohađaju osnovne i srednje škole sa prebivalištem na teritoriji grada, prvo izdavanje personalizovane kartice je besplatno jer će troškove snositi nadležna Gradska uprava

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link