Pitali smo plastičnog hirurga ŠTA MUŠKARCI U SRBIJI NAJČEŠĆE “POPRAVLJAJU”! Odgovor je (ne)očekivan

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Iako se o tome manje govori, muškarci predstavjaju značajan deo populacije koja se podvrgava estetskim plastičnim procedurama – od anti-aginga, preko liposukcije pa i do nekih delikatnijih intimnih procedura.

O ovoj zanimljivoj temi razgovarali smo sa dr Violetom Skorobać Ašanin, predsednicom udruženja eststkih plastičnih hirurga, presedavajućom Evropskog komiteta za “Sigurnost pacijenta”, asocijacije evropskih udruženja EASAPS, Nacionalnim sekretarom i članicom borda za Patient safety  u Međunarodnom Udruženju za estetsku plastičnu hirurgiju ISAPS, kao i vlasnicom i hirurgom bolnice Diona.

  • Koliko su muškarci slobodni kada dolaze na konsultacije kod Vas i koje su to procedure zbog kojih se javljaju?

Ranije se retko dešavalo da muškarci zakorače preko praga neke estetske bolnice. Ponekad bi evenutalno dolazili zbog liposukcija jer nisu mogli više da se sagnu i vežu pertle ili zbog gornjih kapaka zbog kojih su otežano gledali.

Danas je to sasvim drugačije jer je njima zaista stalo do dobrog izgleda pa sem pomenutih operacija rade i druge intervencije poput botoksa, filera ili operacije transfera masti u svrhe podmlađivanja ili preoblikovanja tela do operacija face lifting.

  • Koliko muškarci strahuju od starenja? Da li u istoj meri kao žene ili na drugi način vode računa o estetici?

Strah od starenja zapravo predstavlja nemoć ili percepciju gubitka socijalnog, profesionalnog i ekonomskog statusa, ravnomerno zastupljen i kod muškaraca i kod žena. Današnji način brzog i virtualno bogatog života nameće nove životne stolove kao i modne trendove što svakako prati i večna mladost. Dokle god ste mladi i jedri šaljete poruku da se na vas može računati i dalje, kao i da ste u punoj snazi za velika dela. Dakle, nisu u pitanju “kompleksi” zbog bora, već priča ide malo dublje od toga.

  • Koliko se često javljaju zbog uvećanja polnog organa? Da li je ova tema i dalje tabu ili se danas slobodno priča o tome?

– Mislim da danas nema tabu tema da je čitav svet razotkriven i da onih finih iskrica neizvesnosti, čekanja i nadanja više ne postoje. Tako da se o svemu otvoreno razgovara, a problem se rešavaju u smeru ličnog zadovoljstva. Zahtevi za povećanje polnog organa
postoje, ali su najviše usmereni ka urolozima, a manje ka plastičnim hirurzima.

  • Obično važi mišljenje da su muškarci, bar kada su u pitanju medicinske procedure, manje hrabri. Kakvo je Vaše iskustvo sa muškim pacijentima, šta ih razlikuje od ženske populacije kada pričamo o ulozi pacijenata?

Muškarci su sjajni pacijenti, oni tačno znaju šta hoće i na koji način. Moja iskustva sa njima su da su hrabri i da se ne žale ni na šta, možda što sam žena pa ne žele ispred mene da budu manji muškarci ali sa njima imam divnu saradnju. Mislim da hrabrost nije
vezana za pol već za ličnost.

Izvor: Dnevno.rs 

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram