IZDRŽITE JOŠ MALO, BIĆE OPET TOPLIH DANA Do 20. oktobra mraz, a onda – proleće!

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Dobro se obucite i spremite kišobrane, ali ne odlažite još laganu garderobu, poručuju meteorolozi!

Smrzavaćemo se sve do 20. oktobra, ali nakon toga sledi veoma toplo, gotovo prolećno vreme, kaže za naš list meteorolog Đorđe Đurić. U prvoj polovini oktobra očekuju nas maksimalne dnevne temperature od 8 do 15 stepeni, da bi u drugom delu meseca usledio priliv tople vazdušne mase sa Mediterana, koji će doneti toplije vreme sa temperaturama i do 20 stepeni.

Tokom naredne nedelje biće dosta kiše sa maksimalnim dnevnim temperaturama do 15 stepeni i vrlo hladnim jutrima, gde će se temperatura kretati u intervalu od 5 do 9 stepeni. Za vikend će biti pretežno sunčano vreme, ali hladno i mestimično sa kišom. Maksimalna dnevna temperatura biće od 10 do 15 stepeni. Nedeljno jutro će nas dočekati sa novim naoblačenjem. Kiša će padati prvo u zapadnim predelima, odakle će se proširiti na čitavu zemlju, ali uz kratkotrajne sunčane intervale. Tako da će u većem delu zemlje biti toplije u odnosu na prethodni dan, uz prosečnu dnevnu temperaturu od 15 stepeni.

vreme

Početkom nedelje zadržaće se slično vreme, oblačno sa kišom, ali dobra vest je da neće biti nikakvih ekstremnih pojava, kao što su oluje ili jaki vetrovi. Maksimalna dnevna temperatura od ponedeljka do srede biće između 10 i 15 stepeni, a u sredu posle podne očekuje nas kratkotrajan prestanak padavina. U drugom delu sedmice, dakle od četvrtka, ponovo nas očekuje jako naoblačenje sa kišom, dok će u petak i za vikend biti uglavnom suvo i veoma hladno vreme, tek ponegde će biti uslova za padavine. Maksimalne dnevne temperature će se kretati od 7 do 12 stepeni, jutra će biti sveža uz moguću pojavu mraza i temperaturu od oko 5 stepeni u većem delu zemlje.

Od 20. oktobra očekuje nas dosta toplije i suvo vreme sa maksimalnim temperaturama od 15 do čak 20 stepeni. Dakle, ponovo ćemo uživati u lepom vremenu i suncu.

Vreme u Beogradu će u oktobru biti slično kao i u ostatku zemlje sa dnevnim i jutarnjim temperaturama bez većih odstupanja.

izvor: alo.rs

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram